• Business

    Δήμος Αθηναίων: Πλήρης συμμόρφωση με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ για την «Μπλε Κέδρος»

    • NewsRoom
    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης


    Για πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αναφορικά με το ξενοδοχείο της «Μπλε Κέδρος» στην Ακρόπολη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

    Ειδικότερα, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων διευκρινίζονται τα εξής:

    «Με την πρόσφατη απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η υποχρέωση συμμόρφωσης του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται στην ορθή επανάληψη για τυπικό λόγο και μόνο της μερικής ανάκλησης της υπ’ αρ. 15/2017 οικοδομικής αδείας, όπως και έγινε.

    Ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε μερική ανάκληση της υπ’ αρ. 15/2017 με ρητή διοικητική πράξη νομίμως δημοσιευμένη και αναρτημένη. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με την περαιτέρω διαδικασία.

    Ρητώς δε, η απόφαση αναφέρει ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια».

    Σημειώνεται ότι μετά τη νέα απόφαση – «τελεσίγραφο» του ΣτΕ για την κατεδάφιση των παράνομων ορόφων του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Μπλε Κέδρος

    Ωστόσο, η εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη, ετοιμάζεται να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος της απόφαση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Flying Dress Photo: Η ελληνική επιχείρηση με τζίρο 500.000 δολ. στο 4μηνο – Βγάζει φωτογραφίες διακοπών ιδανικές για το instagram

    Γιώργος Προκοπίου: Το πολυτελές mega yacht Dream στη Φολέγανδρο

    Άλκης Καμπανός: Κανένα ελαφρυντικό στους 12 καταδικασθέντες προτείνει η Εισαγγελέας



    ΣΧΟΛΙΑ