• Business

    Δημήτρης Σπυρίδης: Ο νέος ισχυρός άνδρας της υγείας


    Το όνομα του Δημήτρη Σπυρίδη, διευθύνοντος συμβούλου της Περσεύς, που ελέγχει το θεραπευτήριο Metropolitan , συζητιέται ολοένα και πιο έντονα στους επιχειρηματικούς κύκλους του κλάδου της υγείας. Η απόκτηση επιπλέον 16% του μετοχικού κεφαλαίου τον καθιστά έναν αρκετά σημαντικό παίκτη στο Metropolitan , όπου μέχρι σήμερα πλειοψηφούσε ο γνωστός επιχειρηματίας, Βασίλης Θεοχαράκης.

    Το Metropolitan Hospital ανήκει στην εταιρεία «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα», η οποία μετά την αποεπένδυση Γ.Κούμπα, ανήκει στους επιχειρηματίες Β. Θεοχαράκη, Δ. Σπυρίδη και σε 120 ιατρούς-μετόχους.
    Το Metropolitan Hospital ανήκει στην εταιρεία «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα», η οποία μετά την αποεπένδυση Γ.Κούμπα, ανήκει στους επιχειρηματίες Β. Θεοχαράκη, Δ. Σπυρίδη και σε 120 ιατρούς-μετόχους.

    Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, επίκεινται σοβαρές αλλαγές στο μετοχικό σχήμα του Metropolitan. Φήμες λένε ότι ο επικεφαλής, Δημήτρης Σπυρίδης, έχει κάνει τον δικό του στρατηγικό σχεδιασμό, και η απόκτηση επιπλέον ποσοστού στο ιδιωτικό νοσοκομείο των νοτίων προαστίων είναι μόνο η αρχή.

    Βασίλης Θεοχαράκης, Πρόεδρος ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε.
    Βασίλης Θεοχαράκης, Πρόεδρος ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε.

    Έως τώρα, στην στρατηγική που χάραζε, όχι μόνο ως διευθύνων σύμβουλος αλλά και ως γενικός διευθυντής, διεμήνυε ότι το Metropolitan δεν προτίθεται σε καμιά περίπτωση να συγχωνευθεί ή να εξαγορασθεί από άλλη εταιρεία. Mάλιστα, σε συζητήσεις κατά καιρούς, ανέφερε ότι η μετοχική σύνθεση της εταιρείας διαθέτει τέτοια κεφαλαιακή επάρκεια που επιτρέπει στο Metropolitan να ακολουθεί τη δική του αυτόνομη επιχειρηματική στρατηγική και να προβαίνει με τις δικές του δυνάμεις στις επιχειρηματικές κινήσεις που κρίνονται απαραίτητες για την ανάπτυξή του, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

     
    Το background

     
    O επιχειρηματίας Γιώργος Κούμπας, η εταιρεία του οποίου βρίσκεται υπό εκκαθάριση, για να πληρώσει ληξιπρόθεσμες δανειακές του υποχρεώσεις προς την Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να πωλήσει την συμμετοχή της «Κούμπας Συμμετοχών» στην εταιρεία «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα» που ελέγχει την κλινική Metropolitan. Αγοραστής των 443.165 μετοχών (ποσοστό 15,96%) ήταν η εταιρεία Restitutionary Management Advice Limited . Το τίμημα της συναλλαγής έφτασε τα 6.000.000 ευρώ!

    O επιχειρηματίας Γιώργος Κούμπας.
    O επιχειρηματίας Γιώργος Κούμπας.

    Πίσω από την αγνώστου ταυτότητας Κυπριακής έδρας εταιρίας η οποία φαίνεται να ιδρύθηκε το 2014, Restitutionary Management Advice Limited, βρίσκεται ο νυν διευθύνων σύμβουλος του Metropolitan. Ο Δημήτρης Σπυρίδης είναι ο ουσιαστικός αγοραστής, που διέθεσε 6 εκατ. ευρώ και πλέον το ποσοστό στην εταιρεία “Περσεύς” είναι αρκετά σημαντικό και “συναγωνίζεται” το ποσοστό που διαθέτει ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Θεοχαράκης.

     
    Το METROPOLITAN

     
    Το Μetropolitan Hospital Αθηνών, στο Νέο Φάληρο, αποτελεί μια υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Διαθέτει 300 κλίνες και απασχολεί 2.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες και διαγνωστικά εργαστήρια.

    Metropolitan Hospital Athens.
    Metropolitan Hospital Athens.

    Η ιδέα για τη δημιουργία του ήρθε το Σεπτέμβριο του 1999 από ανθρώπους με πολυδιάστατη πείρα στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Ανήκει στον Όμιλο ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε., η μετοχική σύνθεση του οποίου αποτελείται από διακεκριμένους επιχειρηματίες και θεσμικούς επενδυτές, managers υγείας με πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγειονομικής μέριμνας, καθώς και από διακεκριμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ανάμεσα τους και οι Θεοχαράκης, Παναγόπουλος, Τράπεζα Πειραιώς κ.ά.
    Τα τμήματα που έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση ασθενών είναι το ορθοπεδικό, το παθολογικό και το ογκολογικό. “Ιδιαίτερα όμως η ορθοπεδική μας κλινική – υποστηρίζει ο κ. Σπυρίδης – θεωρείται leader και σίγουρα θα τη ζηλεύει οποιοδήποτε πανεπιστημιακό νοσοκομείο”.



    ΣΧΟΛΙΑ