• Business

    Δημήτρης Ντζανάτος (Επιτροπή Παιγνίων) στο mononews: Το πως θα γίνεται ο έλεγχος δεν είναι δουλειά των ελεγχόμενων

    Δημήτρης Ντζανάτος (Επιτροπή Παιγνίων): Ναι σε μια λελογισμένη αύξηση του ορίου απωλειών στο online

    Δημήτρης Ντζανάτος, Πρόεδρος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων


    “Το πως θα γίνεται ο έλεγχος δεν είναι δουλειά των ελεγχόμενων και είναι προφανές. Είναι δική μας δουλειά και ξέρουμε πως θα γίνει. Ούτε έχει λογική αιτιολόγηση οι επιχειρήσεις να ανησυχούν τόσο μήπως κάποιες άλλες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα”, είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων Δημήτρης Ντζανάτος, απαντώντας σε ερώτηση του mononews.gr σχετικά με τα θέματα που έθεσε στην Επιστολή που του απέστειλε χθες η Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων.

    Ωστόσο, …φαίνεται ότι τις αφορά αφού το τι δηλώνει καθορίζει τα περιθώρια κέρδους της κάθε εταιρείας και την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά.

    Γι αυτό και στη χθεσινή επιστολή της η Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων  αναφέρθηκε “στην αλλαγή που προωθεί η Επιτροπή Παιγνίων, στη βασική υποχρέωση των εταιρειών για διατήρηση των server τους εντός χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΕΟΧ, ώστε να μπορεί  να παρακολουθεί η Επιτροπή σε πραγματικό χρόνο τόσο των εσόδων τους όσο και όλων των κινήσεων που πραγματοποιούνται.  Διασφαλίζοντας  έτσι τόσο τα δημόσια έσοδα και το υπεύθυνο παιχνίδι, όσο και τον ίδιο τον υγιή ανταγωνισμό, δεδομένου ότι η εκμηδένιση της δυνατότητας φοροδιαφυγής δημιουργεί εκ των πραγμάτων ίδιους όρους για όλες τις εταιρείες που θα λειτουργούν με άδεια στην Ελλάδα”.

    Ο κ. Ντζανάτος, σημειώνει επίσης στην ερώτησή μας σχετικά με την απόφασή του να δώσει τις μόνιμες άδειες σε δύο φάσεις:

    “H αγορά του διαδικτυακού είναι «ανοικτή» αγορά, το καθεστώς που ισχύει δεν είναι το καλύτερο δυνατό αλλά από αυτό κάποιοι έχουν κερδίσει πολλά.

    Από τη στιγμή που ανοίγει η αγορά και γίνεται ρυθμιζόμενη έστω και σταδιακά, κάποιοι χάνουν και κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν.

    Είναι συμφέρον κάποιων να καθυστερήσουν τη διαδικασία. Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει το συντομότερο να αλλάξουμε και να υλοποιήσουμε αυτό που λέει ο νόμος.

    Είναι τα λεφτά βέβαια για τις άδειες αλλά κυρίως είναι ότι θα αρχίσει να μπαίνει μία τάξη σε αυτό το χώρο.

    Για τους νέους γιατί να μην πάρουν άδειες αν είναι εντάξει; Θα πληρώσουν στο δημόσιο και επιπλέον οι ίδιοι δέχονται να λειτουργήσουν για ένα διάστημα με δυσμενέστερο καθεστώς σε σχέση με τους παλιούς που φυσικά δεν θα ήθελαν να αλλάξει ποτέ το καθεστώς που σήμερα τους διέπει.

    Άλλωστε  για ό,τι κάνω ρωτάω τρεις και τέσσερις επιφανείς νομικούς. Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσω και να ορίσω ημερομηνία, αλλά έγινε. Άλλωστε  αυτοί που τώρα συνασπίζονται για να μην μπουν άλλοι στο παιχνίδι, σε τρεις μήνες θα συγκρούονται μεταξύ τους, αφού ο στόχος που βάζουν είναι μη επιτεύξιμος. Οι άδειες θα δοθούν σε παλιούς και νέους και άλλοι πιο νέοι θα έλθουν και θα υποβάλλουν αιτήσεις”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ