• Business

    Δικηγόρος Νίκου Κοκλώνη: «Δεν έχουμε καμία σχέση με… πυραμίδες»

    Η δικηγόρος Καλυψώ Κοντογιάννη με τον Νίκο Κοκλώνη και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο


    Στην κατηγορηματική διάψευση οποιασδήποτε σχέσης με επενδυτικά σχήματα τύπου «πυραμίδας» (Ponzi) προχωρά, μέσω αποκλειστικών δηλώσεών της στο mononews.gr, η δικηγόρος του επιχειρηματία Νίκου Κοκλώνη, Καλυψώ Κοντογιάννη, μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ινδικό και τον ελληνικό Τύπο.

    Όπως ανέφερε μιλώντας στο mononews.gr η δικηγόρος Αθηνών Καλυψώ Κοντογιάννη, τόσο η ίδια όσο και ο εντολέας της, Νίκος Κοκλώνης, είναι εμβρόντητοι με τα όσα δημοσιεύθηκαν, τα οποία χαρακτηρίζει άτοπα και άκαιρα.

    Αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India» που συνδέει δύο Έλληνες με τη σύσταση Ponzi scheme στην Ινδία, η κ. Κοντογιάννη υποστηρίζει ότι η εταιρεία η οποία αναφέρεται, και συγκεκριμένα η Drego Consultants Pvt Ltd, δεν έχει σχέση με την εταιρεία Drego Consultants Private Limited στην οποία συμμετέχουν τόσο η ίδια όσο και ο εντολέας της, καθώς η τελευταία συστάθηκε το 2000 και όχι το το 2018 όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρεία Global Inter Gold και την υποτιθέμενη επενδυτική της δραστηριότητα.

    Η εταιρεία Drego Consultants Private Limited δραστηριοποιείται εδώ και 19 χρόνια στην Ινδία ως εταιρεία consultancy, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, τονίζει η κ. Κοντογιάννη. Και διευκρινίζει ότι η ίδια και ο κ. Κοκλώνης συμμετέχουν στην εταιρεία τόσο ως επενδυτές όσο και στο διοικητικό της συμβούλιο.

    «Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του εντολέα μου κ. Νίκου Κοκλώνη από τον ταξιδιωτικό κλάδο, η εταιρεία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στους τομείς του hotel management και της ίδρυσης και ανάπτυξης τουριστικών γραφείων», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει άδεια παροχής επενδυτικών συμβουλών και δεν παρέχει κανενός είδους επενδυτική υπηρεσία.

    Επιπλέον, όπως διευκρινίζει, μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία καταγγελία εναντίον των ιδίων ή της εταιρείας.

    «Η ομάδα των δικηγόρων μας προσπαθεί να διαλευκάνει πώς προέκυψαν όλα αυτά», τονίζει η κ. Κοντογιάννη, η οποία ενημερώθηκε για το δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας σήμερα.

    Σε ερώτηση του mononews.gr για τη σύνδεση του δημοσιεύματος με τα ονόματα της ιδίας και του εντολέα της, δεδομένου ότι στο δημοσίευμα τα ονόματα που δίδονται είναι άλλα, η ίδια δηλώνει άγνοια.

    «Είναι γεγονός ότι ο κ. Νίκος Κοκλώνης έχει γίνει πολλές φορές στόχος χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος», τονίζει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί «χτυπάνε» τις μετοχές των εταιρειών του Σωκράτη Κόκκαλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα, κοινή, επενδυτική κίνηση των εφοπλιστών Βενιάμη και Μαρτίνου



    ΣΧΟΛΙΑ