• Business

    Δίκη Folli Follie – Κουτσολιούτσος: Δεν καταλαβαίνω μέχρι σήμερα γιατί έγιναν αυτές οι λογιστικές παρατυπίες

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στις κινήσεις του μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της QCM προχώρησε στη συνέχεια της απολογίας του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie.

    Ο κατηγορούμενος, αφού ανέφερε τη βιωματική του εμπειρία από την ίδρυση του ομίλου, ισχυρίζεται ότι για εκείνον ήταν ένα σοκ τα ευρήματα της Alvarez. «Αισθάνθηκα θυμό και αγανάκτηση. Δε μπορούσα να φανταστώ ότι γίνονταν αυτές οι παρατυπίες, ακόμα περισσότερο ότι υπήρχαν και πλαστά έγγραφα.»

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε και στη σελίδα 47 του ελληνικού κειμένου της έκθεσης της Alvarez, όπου αναγράφεται ότι η Alvarez δεν είχε επαληθεύσει/ελέγξει τις τρίτες εταιρείες που δεν ενοποιούντο με τον όμιλο, τα τραπεζικά τους διαθέσιμα, την εισπραξιμότητα των εμπορικών τους απαιτήσεων, τις πάγιες απαιτήσεις κ.λπ. Στηριζόμενος σε αυτό το απόσπασμα της έκθεσης, ο κ. Κουτσολιούτσος ανέφερε ακολούθως ότι η έκθεση επιβεβαίωνε τα έξοδα που δήλωνε η Ασία και έβγαζε τον αληθινό τζίρο αφαιρώντας τα εικονικά, ενώ την ίδια ώρα σύμφωνα με την έκθεση, ο «αληθινός» τζίρος εμφανιζόταν μικρότερος από τα έξοδα κατά τα έτη 2008-2017.

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανέφερε επιπλέον ότι δεν καταλαβαίνει μέχρι σήμερα γιατί έγιναν αυτές οι λογιστικές παρατυπίες.

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παραδέχθηκε ότι γνωρίζει για την ωραιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων από το 2009.

    «Έλαβα e-mail από τον Tonio ότι η ωραιοποίηση θα ηταν παροδική. Γύρω στο 5-10%. Αυτό περιστασιακά. Απάντησα, καθώς δέχτηκα πίεση. Κάποια στιγμή φτάσαμε στο 2015, όπου μου ήρθε πάλι ένα e-mail και τότε ανακάλυψα ότι η ωραιοποίηση συνεχιζόταν.

    Ένιωθα εγκλωβισμένος. Τελικά δεν ήξερα όλη την εικόνα. Αν ήξερα τα επακόλουθα της ωραιοποίησης θα είχα αντιδράσει απο τότε. Δεν ήξερα ότι αυτό θα ήταν ωρολογιακή βόμβα.»

    Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Η εταιρεία στοχοποιήθηκε – Ποιους κατηγορεί

    Ούτε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος γνωρίζει κάτι για το μεγάλο σκάνδαλο!

    Τελευταία ευκαιρία για να μην κλείσει ο «αναπνευστήρας» για τη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ