• Business

    Δίκη Folli Follie: «Ήρθα να πω την αλήθεια μου και να την κρίνετε» – Άρχισε την απολογία του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τζώρτζης και Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Τζώρτζης και Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie


    «Ήρθα να πω την αλήθεια μου και να την κρίνετε», είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος ξεκίνησε την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, αλλά και την πορεία της Folli Follie μέσα στον χρόνο.

    Στην αρχή της απολογίας του ο κ. Κουτσολιούτσος ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη της εταιρείας που κάθισαν δίπλα του.

    Απορρίφθηκε το αίτημα κλήτευσης των ορκωτών της Ασίας από το δικαστήριο

    Απορρίφθηκε το αίτημα κλήτευσης των ορκωτών της Ασίας από το δικαστήριο, παρά τις ενστάσεις των δικηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, αναφέροντας ότι οι ορκωτοί της Ασίας «δε θα πουν κάτι περισσότερο απ’ό,τι έχει προκύψει ήδη από τη διαδικασία».

    Τις αντιδράσεις των δικηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου προκάλεσε η εν λόγω θέση της εισαγγελέως.

    Ειδικότερα, ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου έκανε λόγο για «σκοπιμότητα» καθώς «χωρίς τη θυματοποίηση των ορκωτών της Ασίας πάσχει ο πυρήνας της κατηγορίας της πλαστογραφίας». Επιπλέον, ανέφερε «Κατά το βούλευμα δεν έχει βιώσει κανείς την πλαστογραφία βιωματικά. Αντιλαμβάνομαι ότι τίθεται το ζήτημα της διάρκειας και του χρόνου. Δεν το βλέπει κανείς ότι οι ορκωτοί της Ασίας δεν είναι θύματα, αλλά θύτες; Κανείς δεν απευθύνθηκε σε αυτούς. Οι ίδιοι οι ορκωτοί της Ασίας είναι που έλεγχαν τις εταιρείες, που προέκυψαν οι εικονικές συναλλαγές. Τους χρειαζόμαστε!».

    «Είναι πρόσωπα με κεντρικό ρόλο. Παίζουν καθοριστικό ρόλο για τον όμιλο της Ασίας που λειτουργούσε αυτόνομα. Είναι πρόσωπα που πρέπει να ελεγχθούν. Οι επ’ αμοιβής έλεγχοι της PwC είναι ανιδιοτελείς και ασφαλείς, όταν δεν πληρούν το κριτήριο των αντικειμενικών ελέγχων; Οι παράμετροι παίζουν καθοριστικό ρόλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ένας άλλος συνήγορος.

    «Σε ένα τόσο σοβαρό αδίκημα κανένας δεν εισέφερε πρωτογενή γνώση. Θέλουμε το δικαστήριο να δει αν όντως παραπλανήθηκαν οι ορκωτοί της Ασίας», τόνισε η συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

    Παρά τις αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα κλήτευσης, ωστόσο η εισαγγελέας προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα αποδέσμευσης του λογαριασμού της κόρης του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η οποία σπουδάζει στο εξωτερικό, με την έδρα να επιφυλάσσεται για την απόφαση του εν λόγω αιτήματος στην εξέλιξη της διαδικασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Στους λογιστές ελπίζουν οι Κουτσολιούτσοι – Τι κατέθεσε η γραμματέας

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο στη Folli Follie Ελλάδας

    Μητσοτάκης: 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας αλλάζουν όψη – €400 εκατ. για ανακαινίσεις



    ΣΧΟΛΙΑ