• Business

    Δίκη Folli Follie – Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Ο γιος μου δε μου μιλούσε για δύο μήνες, όταν του αποκάλυψα την ύπαρξη ωραιοποιημένων καταστάσεων»

    Τζώρτζης και Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Τζώρτζης και Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie


    Στις ερωτήσεις της Προέδρου του δικαστηρίου απάντησε διεξοδικά στη δικάσιμο της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

    Ο Δημήτρης Κουτσουλιούτσος έδωσε μία απολογία κόλαφο για τις ελεγκτικές εκθέσεις, απορρίπτοντας τα ευρήματά τους, σύμφωνα με τον οποίο τα ποσά που περιγράφονταν «τα πήραν από συνεντεύξεις του», χωρίς να κάνουν κάποιο διεξοδικό έλεγχο.

    Σχετικά με  την «ωραιοποίηση» των ισολογισμών, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι παρουσιάζουν μία απόκλιση 12% από τα πραγματικά μεγέθη, καθώς συμπεριέλαβαν τα έσοδα από τις εταιρείες – ιδιοκτησία της Folli Follie που δεν έχουν ενοποιηθεί.

    «Αμφισβητώ τα αποτελέσματα των δύο εκθέσεων. Οι δύο εκθέσεις είναι αποτυχημένες», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Folli Follie.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος απέρριψε το κατηγορητήριο

    Όπως γράψαμε νωρίτερα την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της δίκης, αφού ο ιδρυτής της Folli Follie ολοκλήρωσε την απολογία του, απαντώντας στις ερωτήσεις της Προέδρου απέρριψε μία προς μία τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί. Ωστόσο, αυτό που τόνισε ήταν ότι και ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά της εταιρείας, παρά μόνο με τα ζητήματα της παραγωγής.

    Ειδικότερα σχετικά με το κατηγορητήριο είπε:

    – Για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είπε: «Οι κατηγορούμενοι στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με την Ασία. Κατηγορούμενοι έπρεπε να ήταν τα στελέχη της Ασίας. Δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση»

    – Για την κατηγορία της πλαστογραφίας, δήλωσε ότι προκάλεσε την απόφαση και ήταν ηθικός αυτουργός. Επιπλέον, ανέφερε ότι έμαθε για την ύπαρξη πλαστών εγγράφων μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου

    – Για τη χειραγώγηση της αγοράς, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα χειραγώγησης και ότι κατά τη γνώμη του η μετοχή τα 3 τελευταία χρόνια ήταν υποτιμημένη.

    – Για την κατάχρηση της προνομιακής πληροφορίας, κατηγορία που βαραίνει μόνο τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, είπε ότι δεν τέθηκε θέμα κατάχρησης.

    «Τα στελέχη της Ασίας έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου»

    Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος απάντησε σε ερωτήσεις της Προέδρου σχετικά με τον όμιλο στην Ασία, αλλά και για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου τα στελέχη της Ελλάδας, αλλά τα στελέχη του υπο-Ομίλου της Ασίας. Επιπλέον, υπέδειξε ότι ο Ιωάννης Μπεγιέτης και ο Tonio Law ήταν αυτοί που σκέφτηκαν να αυξήσουν τον τζίρο στις οικονομικές καταστάσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, όταν η Πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρθηκε στον γιο του τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι ο γιος του γνώριζε για τις ωραιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις ήδη από το 2015.

    Πρόεδρος: Ποιος υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις;

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος:  Τις οικονομικές καταστάσεις τις υπέγραφε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και 3-4 ακόμη άτομα. Εγώ υπέγραφα τους ισολογισμούς, που μου τους έφερναν στο γραφείο.

    Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι λίγο πρόχειρο;

    ΔΚ.: Έτσι χτίστηκε μία αυτοκρατορία. Τους εργαζομένους και τα στελέχη της Folli Follie, τους θεωρούσα οικογένειά μου. Το λάθος μου ήταν ότι δεν έπρεπε να μπει η εταιρεία στο Χρηματιστήριο.

    Πρόεδρος: Όσον αφορά τον γιο σας, γνώριζε για τις ωραιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις;

    ΔΚ.: Όχι, δεν το ήξερε. Το 2015 του το αποκάλυψα, επειδή έχει οικονομικές γνώσεις, έγινε μεγάλη οικογενειακή φασαρία. Του είπα «Τζώρτζη, μου πρότειναν κάτι και το έκανα…» και μου απάντησε «Δεν περίμενα ποτέ να κάνεις κάτι τέτοιο». Ο γιος μου δε μου μιλούσε για δύο μήνες. Η εταιρεία δεν είχε πρόβλημα και όπως μου έλεγε και ο Τonio Law μέχρι το 2020 θα σταματούσε σταδιακά να γίνεται η ωραιοποίηση. Να πούμε ότι ήταν η ματαιοδοξία μου; Το όραμά μου; Ακόμα και μέσα στην κρίση, αντί να κλείσω μαγαζιά άνοιξα καινούρια.

    Η δίκη της Folli Follie θα συνεχιστεί στις 3 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης:
    Δίκη Folli Follie: Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος απορρίπτει το κατηγορητήριο

    Δίκη Folli Follie: Δημήτρης Κουτσολιούτσος- «Αμφισβητώ τα νούμερα των εκθέσεων»

    Δίκη Folli Follie: Ο Κουτσολιούτσος θυμήθηκε τη ζωή του με την Καίτη σε Παρίσι, Μιλάνο και… Hollywood



    ΣΧΟΛΙΑ