• Business

    Διαβάστε τις 5 σημαντικότερες ειδήσεις που θα κρίνουν τις αγορές σήμερα


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε σήμερα για την οικονομία.

    -Mε ένα νέο νομοσχέδιο-φωτιά, η κυβέρνηση έχει στόχο να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης και στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων με τους δανειστές το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όλους τους νέους ή τις αυξήσεις παλαιών φόρων, ώστε να εξοικονομηθούν έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ για τα επόμενα δυόμισι χρόνια (έως και το 2018). 

    -Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν θα γίνει “πραγματικό κούρεμα” του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος και σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο γ’ πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

    -Σοβαρές ανησυχίες ως προς προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εγείρει ο ESM ενώ αν επαληθευτεί το βασικό μακροοικονομικό του σενάριο, η λιτότητα στην Ελλάδα θα είναι διαρκείας. Με βάση το σενάριο αυτό, η Αθήνα θα μπορέσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 έως το 2025.

    -Η Eυρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση των πρώτων μη εξυπηρετούμενων δανείων ελληνικών τραπεζών τις ερχόμενες εβδομάδες, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της τράπεζας. Mπορεί στην Ελλάδα, το νομικό πλαίσιο να μην επιτρέπει τώρα την πώληση χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων, ωστόσο επιτρέπεται το πακετάρισμα και η διαχείριση τους από ειδικές εταιρείες.

    -Σε νέα παράταση κατάθεσης των προσφορών, αλλά και σε τροποποίηση επιμέρους άρθρων της διακήρυξης του διαγωνισμού για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών. Έτσι, νέα ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών ορίστηκε η 27η Ιουνίου. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afti-ine-i-nea-trapeza-pou-tha-dosi-dania-sta-epomena-dio-chronia/44243

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/m-damianakis-i-kriton-artos-tolmise-na-prochorisi-se-omologiako-danio-stochos-i-afxisi-poliseon-ke-exagogon/44266



    ΣΧΟΛΙΑ