• Business

    Διαψεύδει η Pimco τη συμμετοχή στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Emmanuel Roman (Manny Roman). CEO PIMCO


    Απρόβλεπτη τροπή παίρνει η υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin Financial Group μετά τη διάψευση από την Pimco της συμμετοχής στο χρηματοδοτικό σχήμα για την εξαγορά του 75% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη χώρα.

    Η συμμετοχή της Pimco όπως επίσης και της Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ φημολογείται ενόψει της υποβολής του φακέλου για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής στις αρμόδιες εποπτικές αρχές που αναμένεται έως τα τέλη Ιανουαρίου.

    Από την πλευρά του Exin Group δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη απάντηση για το θέμα, ενώ ασαφές είναι επίσης το χρηματοδοτικό σχήμα που θα επενδύσει στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της συμφωνίας που προβλέπει τη μεταβίβαση του 75% της εταιρείας έναντι τιμήματος ύψους 718,3 εκατ. ευρώ. Διευκρινίζεται ότι το αρχικό σχήμα προέβλεπε τετραμερή χρηματοδότηση από τους κ. Τζόν Κάλαμος, Τζον Κουδούνης, Παύλο Κανελλόπουλο και Ματ Φαίρφιλντ.

    Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα, καθώς η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις του ομίλου ΕΤΕ στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από τη DG Comp και η έγκαιρη υλοποίηση της συμφωνίας θεωρείται καθοριστική ενόψει των stress test των τραπεζών, που θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί το Μάιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Berkshire και Pimco επενδύουν στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Qualco & Pimco: Big business του Τσακαλώτου με τα κόκκινα ενυπόθηκα δάνεια 110 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ