• Business

    Deutsche Bank: Προχωρά στη μεταφορά έως και 800 εργαζομένων της

    • NewsRoom
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    H συμφωνία για την ανάληψη από την BNP Paribas της βασικής χρηματιστηριακής δραστηριότητας της Deutsche Bank περιλαμβάνει τη μεταφορά έως και 800 εργαζομένων της γερμανικής τράπεζας, δήλωσε σήμερα πηγή με γνώση του θέματος.

    Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι είχε καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία με τη BNP σχετικά με τη δραστηριότητά της που εξυπηρετεί τα hedge funds, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της ύψους 7,4 δισ. ευρώ, ενώ σημείωνε ότι καθορίζονταν οι λεπτομέρειες σχετικά με το προσωπικό και τον χρόνο της όποιας τελικής συμφωνίας.

    Η πηγή είπε ότι η συμφωνία μπορεί να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα των Financial Times. Η γερμανική τράπεζα, η οποία σκοπεύει να ολοκληρώσει την προσπάθεια αυτή φέτος, θέλει να κλείσει τη συμφωνία το ταχύτερο για να “προσφέρει συνέχιση των υπηρεσιών” στους πελάτες της.

    Ορισμένοι πελάτες έχουν εν τω μεταξύ φύγει από τη Deutsche και η Barclays επιδιώκει να πάρει ένα μερίδιο 20 δισ. δολαρίων από τη βασική χρηματιστηριακή δραστηριότητα της γερμανικής τράπεζας, δήλωσαν πηγές στο Reuters τον περασμένο μήνα. Οι πελάτες της Deutsche στον χώρο των hedge funds έχουν υπόλοιπα σχεδόν 200 δισ. δολαρίων στην τράπεζα. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που θα επηρεασθεί εργάζεται στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ