• Business

    Deutsche Bank: Οι αποδόσεις των ομολόγων είναι έτοιμες να εκτιναχθούν και πάλι


    Τα επενδυτικά κεφάλαια είναι έτοιμα να ρισκάρουν και πάλι, εκτιμά η Deutsche Bank. Κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι διεθνείς αγορές επεξεργάζονται τις επιπτώσεις του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος και την οικονομική αβεβαιότητα που δημιούργησε αυτό.

    Οι επενδυτές έχουν μετατοπίσει το ενδιαφέρον τους στα πιο ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως τα ομόλογα, καθώς και στις λεγόμενες αμυντικές μετοχές, όπως αυτές των μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών και προϊόντων που είναι αναγκαία τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές περιόδους της οικονομίας, όπως οι φαρμακευτικές.

    Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές εταιρίες δέχθηκαν όλες τις πιέσεις που προκάλεσε το Brexit.

    “Οι γερμανικές αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου μειώθηκαν κατά 30 μονάδες βάσης μετά το δημοψήφισμα λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας και των προσδοκιών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής”, δήλωσε η Deutsche Bank.

    Εδώ είναι η διάγραμμα των γερμανικών bunds μετά το δημοψήφισμα:

    bund 10 y june 14 1

    Ωστόσο, αυτή η τάση αναμένεται να αντιστραφεί, σύμφωνα με τους αναλυτές του διεθνούς οίκου.

    Οι επενδυτές εμφανίζονται έτοιμοι να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο, αναφέρει η Deutsche Bank, καθώς η πιθανότητα να ζήσουμε μία νέα περιπέτεια τύπου Lehman μετά το Brexit, μειώνεται, ενώ η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με την τραπεζική κρίση και η Ιαπωνία, όπως φαίνεται, ετοιμάζεται να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να τονώσει την οικονομία της.

    Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει τους επενδυτές στη μετακίνηση των κεφαλαίων τους από τα ασφαλή ομόλογα και πάλι στις αυξημένου ρίσκου μετοχικές αξίες. Όσο η ασφάλεια των ομολόγων μειώνεται, τόσο η απόδοση τους αυξάνεται.

    Οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη θεωρούνται φθηνές στην παρούσα φάση, αν οι επενδυτές έχουν το κουράγιο και τη διάθεση να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο.

    Δείτε το διάγραμμα που αποτυπώνει την πορεία των τραπεζικών μετοχών που επλήγησαν μετά το Brexit, έναντι των πιο ασφαλών επιλογών, όπως οι μετοχές του κλάδου καταναλωτικών αγαθών:

    Bund2

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sok-tripa-40-ek-evro-gia-tis-trapezes-logo-brexit/61563



    ΣΧΟΛΙΑ