• Business

    Δεν αρκείται ούτε στο 51% της Hellenic Seaways ο Grimaldi: Θέλει το 100%!

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Ποσοστό μόλις 2% χωρίζει τον όμιλο Grimaldi από την απόκτηση του 51% των μετοχών της Hellenic Seaways, που αποτελεί διακαή πόθο του επικεφαλής του ομίλου Emanuele Grimaldi, όμως ο βασικός μέτοχος της Minoan Lines δεν θα είναι ικανοποιημένος ούτε με το 51%: Θέλει να πάρει το 100%!

    «Αν βρούμε εταιρείες στη σωστή τιμή, θα είμαστε αγοραστές. Αυτό ισχύει για την Grandi Navi και την Hellenic Seaways, και σε πολλές άλλες εταιρείες», δήλωσε ο Grimaldi σύμφωνα με το TradeWinds. «Έχουμε ένα ναυτιλιακό μοντέλο που έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί με εξαγορές».

    Όπως ανέφερε, η επιθυμία του είναι να αποκτήσει το 100% των μετοχών των εταιρειών για τις οποίες ενδιαφέρεται ο όμιλος, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολη η διοίκησή τους.

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Grimaldi αναφέρθηκε στην Grandi Navi, μία ανταγωνίστρια του ομίλου Grimaldi στην Ιταλία για την εξαγορά της οποίας φέρεται να ενδιαφέρεται ο ισχυρός άνδρας του ομίλου, όμως η περίπτωσή της θεωρείται αρκετά δύσκολη, αφού πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να οδεύει προς συμμαχία με την Moby Lines/Tirrenia του Vincenzo Onorato.

    O Grimaldi σημείωσε ακόμα πως είναι έτοιμος για νέες παραγγελίες οχηματαγωγών πλοίων ro-pax, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιες εταιρείες θα εξαγοράσει ο όμιλός του, και εξήγησε πως κάποιες από τις υποψήφιες προς εξαγορά εταιρείες διαθέτουν παλιά και μη ανταγωνιστικά πλοία που πρέπει να αντικατασταθούν.

    «Εξαρτάται από το ποια εταιρεία στον τομέα των ferry θα αγοράσουμε, γιατί πρέπει να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα», τόνισε.

    Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς – η οποία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Hellenic Seaways και ταυτόχρονα ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος – ετοιμάζεται να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στην μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία. Όπως έγραφε το mononews.gr στις 15 Σεπτεμβρίου του 2016, πρόκειται για μια είδηση καθοριστική για την επίτευξη του στόχου του ομίλου Grimaldi, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει δημόσια προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW.

    Η Πειραιώς είχε εξαρχής εμφανιστεί απρόθυμη να δώσει στον Grimaldi την πλειοψηφία της ελληνικής ακτοπλοϊκής. Ωστόσο, καθώς τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει και το ποσοστό της Minoan στην HSW έχει αυξηθεί, κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: B. Μαρινάκης: Και δεύτερο μεταχειρισμένο capesize μέσα σε δύο μήνες για την Capital Maritime and Trading

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Γιατί η Diana Shipping ακύρωσε την κατασκευή του νέου της φορτηγού πλοίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ