• Business

    ΔΕΛΤΑ: Μαζικές αυξήσεις μισθών φέρνει το 2023 για τους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία

    Χρήστος Τσόλκας, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΛΤΑ

    Χρήστος Τσόλκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ


    Αυξημένους μισθούς σε ποσοστό άνω των 10% θα παίρνουν από το νέο έτος οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ, που αμείβονται με τον βασικό μισθό.

    Μικρότερες αυξήσεις θα λάβουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι με εξαίρεση τα στελέχη της διοίκησης.

    Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία, εκτός από τις αυξήσεις, οι εργαζόμενοι, περίπου 1.000 στον αριθμό, θα λάβουν και έξτρα ενισχυμένες παροχές, όπως δωροεπιταγές, ενόψει των Χριστούγεννων εκτός από αυτές που παραδοσιακά παίρνουν κάθε χρόνο.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΛΤΑ, υπό τον όμιλο Vivartia προχωρά για πρώτη σε μαζικές αυξήσεις στο σύνολο των εργαζομένων- εκτός από τις νόμιμες που προβλέπονται από τη νομοθεσία- από το 2009.

    Η κίνηση της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας να στηρίξει τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις πληθωριστικές πιέσεις έρχεται εν μέσω μίας δύσκολης συγκυρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης και της εκρηκτικής ανόδου των πρώτων υλών, συνθήκες που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις του κλάδου.

    Οι πωλήσεις της ΔΕΛΤΑ αυξήθηκαν πέρυσι κατά 1,6% στα 279,6 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης των εξαγωγών και της συμβολής της θυγατρικής της στη Βουλγαρία της UMC που περνά στον έλεγχο του ομίλου Σαράντη. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 79,8 εκατ. ευρώ έναντι 86,5 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το EBITDA ανήλθε σε 16,7 εκατ. ευρώ από 24,5 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδος 0,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας της τάξης των 0,5 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 0,8 εκατ. ευρώ το 2020.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΛΤΑ: Εξαγόρασε το τυροκομείο ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ στα Γρεβενά



    ΣΧΟΛΙΑ