• Business

    Delta Air Lines: Εκτόξευση κερδών σχεδόν κατά 60%

    • NewsRoom

    Ed Bastian, CAO Delta Air Lines


    Σχεδόν κατά 60% αυξήθηκαν τα κέρδη της Delta Air Lines το γ’ τρίμηνο, καθώς η έντονη ταξιδιωτική ζήτηση συνεχίστηκε το καλοκαίρι, ιδιαίτερα για τα διεθνή ταξίδια, αν και ο αερομεταφορέας είχε προβλέψει χαμηλότερα κέρδη για το έτος, λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων.

    Στην τριμηνιαία έκθεσή της, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, η Delta δήλωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη για ολόκληρο το έτος από 6 έως 6,25 δολάρια ανά μετοχή.

    Παράλληλα, μείωσε την εκτίμηση των ελεύθερων ταμειακών ροών για το έτος σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Την ίδια στιγμή, η εταιρεία αναμένει ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, εκτιμώντας ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 9% έως 12% από το ίδιο τρίμηνο του 2022, με κέρδη ανά μετοχή από 1,05 έως 1,30 δολάρια. 

    «Αναμένουμε ότι πολλές από τις ίδιες τάσεις θα συνεχιστούν και το δ’ τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ed Bastian σε συνέντευξη στο CNBC.

    Συγκεντρωτικά η εταιρεία ανέφερε:

    • Προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 2,03 δολάρια από πρόβλεψη για 1,95 δολάριο
    • Προσαρμοσμένα έσοδα 14,55 δισ. δολάρια από πρόβλεψη για 14,56 δισ. δολάρια
    • Καθαρά Κέρδη 1,11 δισ. δολάρια ή 1,72 δολάριο ανά μετοχή αύξηση δηλαδή ύψους 59% από τα 695 εκατ. δολάρια ή το 1,08 δολάριο ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

    Εκτός από την αύξηση των διεθνών ταξιδιών, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι έχει δει μια απότομη αύξηση στη ζήτηση για premium θέσεις, όπως business class ή premium economy. Τα κύρια έσοδα καμπίνας ανήλθαν στα 6,62 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 12% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις προϊόντων premium αυξήθηκαν κατά 17% στα 5,11 δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Γνωρίζω ότι οι αεροπορικές εταιρείες με χαμηλότερους ναύλους αντιμετωπίζουν κάποιες προκλήσεις, αλλά το premium προϊόν μας, ειδικά στο εσωτερικό, τα πάει πολύ, πολύ καλά», είπε Μπαστιά, προσθέτοντας ότι τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν ανακτηθεί περισσότερο από 80% φτάνοντας τα επίπεδα του 2019.

    Διαβάστε ακόμη:

    Barclays: Πρόστιμο 2,2 εκατ. δολαρίων στον πρώην CEO της τράπεζας για το σκάνδαλο Epstein

    James Dyson: Ενισχύει την περιουσία του με $1,5 δισ. ο μεγιστάνας των οικιακών συσκευών

    EasyJet: Προχωρά στην αγορά Airbus αξίας $20 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ