• Business

    Δέκα “χρύσες” συμβουλές ώστε το φλερτ στο γραφείο να φτάσει στον γάμο!

    • NewsRoom


    Μπορεί άραγε το φλερτ στην δουλειά να φτάσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας;

    “Κανείς δεν το γνώριζε;”, “δεν ήταν δύσκολο να το κρύψετε”, “δεν ήταν παράνομο;” αυτές ήταν οι βασικές ερωτήσεις που έκαναν στην Ελένη, όταν όλοι από το γραφείο έμαθαν ότι βγαίνει με τον συνάδελφο της Σπύρο. Είναι γεγονός πως οι σχέσεις μεταξύ συναδέλφων εκτός από πολύ συχνές είναι και εξαιρετικά δύσκολες, καθώς τις περισσότερες φορές μπορεί να καταδικάσουν την επαγγελματική μας καριέρα.

    flirting

    Μάλιστα τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους, καθώς σε πρόσφατη σχετική έρευνα που έγινε το 40% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε πως έχει συνάψει ερωτική σχέση με συνάδελφο τους, ενώ το 1/3 των σχέσεων από το γραφείο έχουν καταλήξει σε γάμο.

    Στην πραγματικότητα το αν κάποιος θα συνάψει σχέση στον χώρο εργασίας του εξαρτάται από το πόσο είναι αποφασισμένος να ρισκάρει. Πάντως εάν θέλετε να το τολμήσετε παρακάτω θα βρείτε τους “χρυσούς” κανόνες για εκείνους που θέλουν να βγουν με κάποιον από την δουλειά, έτσι ώστε η επιτυχία τους να είναι σίγουρη.

    flirting

    1. Αργά βήματα

    Πολλές φορές οι άνθρωποι συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά στον χώρο εργασίας τους από ότι στην προσωπική τους ζωή. Γι΄αυτό πριν αποφασίσετε να διακινδυνεύσετε την φήμη που έχετε στην δουλειά σας, γνωρίστε αρχικά καλύτερα το άτομο που σας αρέσει.

    2. Μάθετε τι προβλέπει η πολιτική της εταιρείας για τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων 

    Για να είστε ασφαλείς θα ήταν καλό να γνωρίζετε, εάν υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία που απαγορεύει ρητά τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων.

    3. Να συμφωνείτε στα βασικά

    Εσύ και ο νέος σου σύντροφος πρέπει να συμφωνείτε σε μερικά βασικά σημεία, όπως το να βρείτε ένα κοινό σχέδιο με το θα μπορέσετε να κρατήσετε την σχέση σας κρυφή.

    office

    4. Να συμπεριφέρεστε πάντα σαν απλοί συνάδελφοι

    Εάν δεν θέλετε να ξεκινήσουν τα κουτσομπολιά να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να κρατάτε τα προσχήματα.

    5. Αφήστε τις τρυφερές περιπτύξεις για το σπίτι

    Ακόμη και αν δεν βγαίνετε με κάποιο συνάδελφο σας, κανείς δεν θέλει και πρέπει να ξέρει τι συμβαίνει στην ερωτική σας ζωή Γι΄αυτό αν θέλετε να αποφύγετε τα κουτσομπολιά προσπαθήστε να αποφύγετε την μεγάλη οικειότητα που έχετε μαζί του.

    6. Μην αφήνετε τις εντάσεις ανάμεσα σας να επηρεάζουν την δουλειά σας 

    Αυτός είναι ίσως και ο πιο δύσκολος κανόνας. Να θυμάστε ότι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σας οφείλει να μένει και εκεί, χωρίς να επηρεάζει την συμπεριφορά σας προς τους υπόλοιπους συναδέλφους σας.

    office

    7. Παραμείνετε εντός της σφαίρας της δεοντολογίας 

    Οι απόψεις του συντρόφου σας δεν θα πρέπει να σας επηρεάζουν ειδικότερα όταν πρόκειται για απόψεις που έχετε σχετικά με άτομα που συνεργάζεστε.

    8. Μην στέλνετε συνέχεια ερωτικά μηνύματα και emails

    Να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι στέλνετε γιατί σε περίπτωση που κάποιος το μάθει θα ανακαλύψει και το μυστικό σας.

    9. Μην μεταφέρετε τα προβλήματα της δουλειάς σας στο σπίτι

    Αυτό αποτελεί μια συμβουλή για όλες τις ερωτικές σας σχέσεις εντός και εκτός γραφείου. Εάν θέλετε να έχετε μια υγιή σχέση αφήστε τα προβλήματα της δουλειάς σας εκτός γραφείου.

     10. Σκεφτείτε τι θα κάνετε εάν τελικά τα πράγματα δεν καταλήξουν στο γνωστό happy ending. 
    Όσο η σχέση γίνεται πιο σοβαρή, υπάρχει και μεγαλύτερη πιθανότητα για κάποιον από τους δύο να αφήσει τον συγκεκριμένο χώρο εργασίας, αφού θα υπάρχει πάντα ο φόβος μήπως η σχέση σας καταστρέψει την δουλειά σας.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/aftin-agapoun-korifei-trapezites-gnoriste-tin-proxenitra-ton-goldman-sachs-barclays-kpmg-deutsche-bank/69096

     



    ΣΧΟΛΙΑ