• Business

    ΔΕΗ: Το σχέδιο για είσοδο στις τηλεπικοινωνίες – Πιλοτικό πρόγραμμα οπτικών ινών στο Περιστέρι

    • NewsRoom
    Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ


    Tο νέο σχεδιασμό της ΔΕΗ για την είσοδό της στις τηλεπικοινωνίες και τους όρους που θα συνάψει για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος, ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

    Το πρώτο βήμα αυτού του σχεδιασμού προβλέπει τη δημιουργία πιλοτικού προγράμματος εγκατάστασης οπτικών ινών το οποίο θα υλοποιηθεί στο δήμο Περιστερίου.

    Το επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη των διαγωνισμών για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών σε όλο το δίκτυο διανομής της εταιρείας.

    Τα σχέδια για τις οπτικές ίνες

    Τα σχέδια της επιχείρησης για ανάπτυξη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών συνδέονται με την επένδυση στην ανάπτυξη της οπτικής ίνας, που θα ανήκει στη ΔΕΗ.  Ειδικότερα η ΔΕΗ θα τοποθετήσει τις οπτικές ίνες στο δίκτυο που σύντομα θα ανήκει στο ΔΕΔΔΗΕ το οποίο και θα εκμισθώνει.

    Ωστόσο, η οπτική ίνα θα ανήκει στη ΔΕΗ η οποία και θα τη διαχειρίζεται  για να την εκμισθώνει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους βάσει ενός τιμολογίου χονδρικής.

    Στόχος είναι η τοποθέτηση οπτικών ινών που θα προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης στο Ιντερνετ της τάξεως των 1.000 Mbps και πάνω. Για το νέο αυτό αναπτυξιακό εγχείρημα η ΔΕΗ αναμένεται να διαθέσει 700-800 εκατ. σε βάθος 5ετίας.

    Διαβάστε ακόμα:

    S&P για ΔΕΗ: Πιθανή αναβάθμιση μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες

    ΔΕΗ: Υπέγραψε σύμβαση για νέο ομολογιακό δάνειο έως 300 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ