ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύριο Πέμπτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασιστεί η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, που θα συγκληθεί για να αποφασιστεί η επιλογή νέου Προέδρου.
Μετά την απόφαση του ΔΣ της εταιρείας, θα ακολουθήσει η δημοσίευση της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευση και 21 ημέρες μετά η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί.Αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης τοποθετείται στα μέσα προς τέλη Αυγούστου και ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ ουσιαστικά αναλαμβάνει από Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά το πρόσωπο του νέου Προέδρου, ονόματα πάνε και έρχονται αλλά ακόμη δεν υπάρχει τελική επιλογή προσώπου για τη ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι ο κ. Μανόλης Παναγιωτάκης που παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη παραμένει στην ΔΕΗ μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του.
Εξάλλου υπάρχει χρόνος αφού η διαδικασία δίνει περιθώριο στο υπουργείο Ανάπτυξης να αναζητήσει τον κατάλληλο για ένα ακόμη μήνα. Το βέβαιο είναι ότι στη σημερινή συγκυρία αναζητείται ένα πρόσωπο που θα έχει όχι μόνο τις ικανότητες να αντεπεξέλθει στην πρόκληση της αναδιάρθρωσης, αλλά να έχει και τη διάθεση να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και την τόλμη να αναλάβει την ευθύνη και το στοίχημα της διάσωσης της εταιρείας.
Ακόμη μια θέση κλειδί που αναμένεται σύντομα να καλυφθεί είναι η θέσης της γενικής γραμματείας Ενέργειας που μαζί με τον υφυπουργό κ. Γεράσιμο Θωμά θα αναλάβουν τον μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αγοράς ενέργειας.
Για τη θέση της Γενικής Γραμματέως επικρατέστερο πρόσωπο εμφανίζεται η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου που ανήκει στον πυρήνα των συμβούλων του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων. Η κ. Σδούκου είναι καταξιωμένη νομικός με μεγάλη θητεία στην διοίκηση καθώς από το 2004 αποτελεί ειδική νομική σύμβουλο σε θέματα Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δωρεά για τους γιατρούς στα νησιά από τον Στ. Χατζηιωάννου: Το παρασκήνιο, πώς ο Ά. Γεωργιάδης «κλείδωσε» τη συμφωνία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα
- Η… μίρλα για την Κύπρο, οι πύραυλοι AMRAAM για τις «Οχιές», τα ραντεβού του Πιέρ, η μάζωξη στο Αρσάκειο και τα γενέθλια του ΚΜ
- Τράπεζα Κύπρου: Εξαγορές σε 3 κλάδους, προανήγγειλε ο Πανίκος Νικολάου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.