• Business

    ΔΕΗ: Στην τελική ευθεία η επιλογή νέου Προέδρου


    Αύριο Πέμπτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασιστεί η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, που θα συγκληθεί για να αποφασιστεί η επιλογή νέου Προέδρου.

    Μετά την απόφαση του ΔΣ της εταιρείας, θα ακολουθήσει η δημοσίευση της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευση και 21 ημέρες μετά η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί.Αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης τοποθετείται στα μέσα  προς τέλη Αυγούστου και ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ ουσιαστικά αναλαμβάνει από Σεπτέμβριο.

    Όσον αφορά το πρόσωπο του νέου Προέδρου, ονόματα πάνε και έρχονται αλλά ακόμη δεν υπάρχει τελική επιλογή προσώπου για τη ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι ο κ. Μανόλης Παναγιωτάκης που παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη  παραμένει στην ΔΕΗ μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του.

    Εξάλλου υπάρχει χρόνος αφού η διαδικασία δίνει περιθώριο στο υπουργείο Ανάπτυξης να αναζητήσει τον κατάλληλο για ένα ακόμη μήνα. Το βέβαιο είναι ότι στη σημερινή συγκυρία αναζητείται ένα πρόσωπο που θα έχει όχι μόνο τις ικανότητες να αντεπεξέλθει στην πρόκληση της  αναδιάρθρωσης, αλλά να έχει και τη διάθεση να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και την τόλμη να αναλάβει την ευθύνη και το στοίχημα της διάσωσης της εταιρείας.

    Ακόμη μια θέση κλειδί που αναμένεται σύντομα να καλυφθεί είναι η θέσης της γενικής γραμματείας Ενέργειας που μαζί με τον υφυπουργό κ. Γεράσιμο Θωμά θα αναλάβουν τον μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

    Για τη θέση της Γενικής Γραμματέως επικρατέστερο πρόσωπο εμφανίζεται η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου που ανήκει στον πυρήνα των συμβούλων του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων. Η κ. Σδούκου είναι καταξιωμένη νομικός με μεγάλη θητεία στην διοίκηση καθώς από το 2004 αποτελεί ειδική νομική σύμβουλο σε θέματα Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία.



    ΣΧΟΛΙΑ