• Business

    Δε βλέπει κανένα «σύννεφο» στην αγορά των τάνκερ για τα επόμενα χρόνια ο Β. Κέρτσικοφ

    Βασίλης Κέρτσικωφ Eletson Gas

    Βασίλης Κέρτσικωφ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Eletson Gas


    Εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές της αγοράς των τάνκερ τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Eletson Holdings, Βασίλης Κέρτσικοφ, μιλώντας στο Capital Link Forum, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των Ποσειδωνίων 2016.

    «Δε βλέπω κανένα σύννεφο στον ορίζοντα για τα επόμενα χρόνια», εκτίμησε ο Β. Κέρτσικοφ, και κατόπιν αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα κορεατικά ναυπηγεία, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προβλέποντας πως οι δυσκολίες αυτές θα επηρεάσουν μακροπρόθεσμα τον κλάδο.

    Όπως σημείωσε, εξαιτίας των εξελίξεων στη Νότια Κορέα χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και η κατασκευαστική ικανότητα μειώνεται, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι τιμές σε βάθος χρόνων.

    «Αυτό είναι ένα ‘καμπανάκι’ για τη ναυτιλία. Θα πρέπει να αναζητούμε στην Κορέα σημάδια του τι θα έρθει μακροπρόθεσμα», δήλωσε.

    Πάντως, την αισιοδοξία του Βασίλη Κέρτσικοφ για τον κλάδο των τάνκερ δε μοιράζεται ο Bob Burke της Ridgebury Tankers, που στη δική του τοποθέτηση επεσήμανε ότι ποτέ δεν υπήρξαν στην αγορά των τάνκερ μακροπρόθεσμα βιώσιμες αποδόσεις. «Δε θα συμβεί ποτέ στον κλάδο μας, δεν έχει συμβεί ποτέ», τόνισε κατηγορηματικά. «Αυτό που καθοδηγεί την αγορά εν τέλει είναι ένα γεγονός που κανένας από μας δεν προέβλεψε», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στην αγορά, όμως αυτό που γνωρίζει είναι ότι η σημαντικότερη απόφαση που θα πρέπει να λάβει κανείς είναι το πότε να αγοράσει ένα πλοίο. «Αν το πετύχεις αυτό, τότε είσαι εντάξει», είπε.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/theodoros-veniamis-enieo-plesio-kanonistikon-diataxeon-zitisan-efoplistes/51323



    ΣΧΟΛΙΑ