• Business

    Δ. Βιντζηλαίος στο mononews: «Το πόρισμα της Deloitte δεν επηρεάζει την εξυγίανση της Creta Farms»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτρης Βιντζηλαίος, επικεφαλής Impala Invest


    «Το πόρισμα της Deloitte δεν επηρεάζει την πορεία εξυγίανσης της Creta Farms». Αυτό αναφέρει στο mononews.gr ο Δημήτρης Βιντζηλαίος σχολιάζοντας το πόρισμα – κόλαφος της Deloitte για την οικονομική διαχείριση των αδελφών Δομαζάκη στην κρητική αλλαντοβιομηχανία.

    Ο κ. Βιντζηλαίος  υπογραμμίζει πως τα ευρήματα που «έφερε στο φως» ο ελεγκτικός οίκος δεν επηρεάζει το ενεργητικό της εταιρείας, προσθέτοντας πως ενδεχόμενες ποινικές διώξεις ή πιθανά διοικητικά πρόστιμα κατά των βασικών μετόχων της εταιρείας δεν αλλάζει τη διαδικασία εξυγίανσης, η οποία έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

    Μάλιστα, ο επικεφαλής της Impala Hellas, η οποία αποτελεί το νέο στρατηγικό επενδυτή της Creta Farms εκτιμά πως το αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανότητα μέσα στον Σεπτέμβριο θα δοθεί και το «πράσινο φως» του αρμόδιου δικαστηρίου στο αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα η «εποχή Impala» στην Creta Farms.

    Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκτησης «του χαμένου εδάφους» που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο με την τοποθέτηση μεταβατικής διοίκησης από τις πιστώτριες τράπεζες. Παρά τα εμπόδια που υψώνει η πανδημία, η εταιρεία έχει καταφέρει να επαναφέρει την παραγωγή σε κανονικά επίπεδα (περίπου 235 τόνους την εβδομάδα) και έχει επιστρέψει δυναμικά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με μια ευρεία γκάμα κωδικών. Υπολογίζεται πως το μερίδιο στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων ανέρχεται πλέον σε περίπου 16%, με προοπτική να αγγίζει το 17% μέχρι τέλος του καλοκαιριού.

    «Η εταιρεία έχει πλήρη στήριξη και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα», δηλώνει ο κ. Βιντζηλαίος για να συμπληρώσει πως η κανονικότητα έχει επιστρέψει στην εταιρεία. Υπογραμμίζει πως η εταιρεία σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα την θλιβερή εικόνα που παρουσίαζε η εταιρεία ένα περίπου χρόνο πριν, αντίθετα όπως λέει, «δουλεύει κανονικά και παράλληλα προχωρά σε νέες προσλήψεις, ανανεώνει τον στόλο της και υλοποιεί κάποιες επενδύσεις μικρής κλίμακας σε διάφορα τμήμα για να ξανασταθεί όρθια».

    Βέβαια, σπεύδει να τονίσει πως για να επιστρέψει πλήρως στη θέση που είχε προτού αποκαλυφθούν τα προβλήματα μεταξύ των βασικών μετόχων και αρχίσει η κατάρρευση υπάρχει ακόμη δρόμος καθώς χρειάζονται πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις για την προμήθεια πρώτων υλών αλλά και στη διαφήμιση. Και συμπληρώνει πως αμέσως μόλις περάσει και τυπικά ο έλεγχος της Creta Farms στην Impala θα είναι διαθέσιμα περίπου 13 εκατ. ευρώ για να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξή της.



    ΣΧΟΛΙΑ