• Business

    Δ. Βιτζηλαίος στο mononews.gr: «Η Creta Farms έχει σφραγίδα και θα ξαναβρεί τον δρόμο της»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτρης Βιτζηλαίος, διευθύνων σύμβουλος της Impala Invest


    Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική αλλαγή σελίδας έκανε χθες η Creta Farms, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου για την υπαγωγή της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα. Η απόπειρα του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, εκ των βασικών μετόχων να εμποδίσει την εκδίκαση της υπόθεσης, μέσα από αίτημα αναβολής που κατέθεσε δεν καρποφόρησε και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο χρονικό διάστημα για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από την Δικαιοσύνη. Η επικύρωση θα ανοίξει τον δρόμο για την αμετάκλητη είσοδο του νέου στρατηγικού επενδυτή Impala Invest στην εταιρεία.

    Ο επικεφαλής της Impala Invest, Δημήτρης Βιντζηλαίος μιλώντας στο mononews.gr δηλώνει αισιόδοξος για τις εξελίξεις και τονίζει πως ο όμιλος της Impala «διαθέτει τεχνογνωσία και μπορεί να στηρίξει την Creta Farms με πρώτες ύλες και εξαγωγές, πλεονέκτημα για την δεδομένη χρονική στιγμή, προκειμένου ισχυρή να διατηρήσει την ανοδική της πορεία και να ξαναβρεί τον δρόμο της στην μετά κορονοϊού εποχή».

    Σύμφωνα με τον κ. Βιντζηλαίο, παρ’ όλες τις δυσκολίες, η συγκυρία αποτέλεσε μια ευκαιρία για να συναντήσουν ξανά οι καταναλωτές τα προϊόντα της εταιρείας, μένοντας περισσότερο στο σπίτι. Καταλυτικό ρόλο στην πορεία εν μέσω πανδημίας έπαιξε και η «σφραγίδα που φέρει εδώ και χρόνια η Creta Farms». Ήδη, η παραγωγή έχει σταθεροποιηθεί στους 200 τόνους σε εβδομαδιαία βάση ενώ μετά το δεύτερο κύμα διαφήμισης που ξεκινά σε λίγες μέρες, στόχος είναι να ανέλθει στους 250 τόνους.

    Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο κ. Βιτζηλαίος και για την πορεία των πωλήσεων στην κατηγορία του Horeca (Ξενοδοχεία, εστιατόρια και catering), η οποία συνεισφέρει σημαντικά έσοδα στην αλλαντοβιομηχανία. Όπως λέει, η συγκεκριμένη κατηγορία σταδιακά ανεβαίνει και τονίζει πως «όντας μια χώρα που βγήκε νικήτρια στη μάχη του κορονοϊού και με τα ενδεδειγμένα μέτρα στην επανεκκίνηση των χώρων εστίασης και του τουρισμού, … είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει προσέλευση τουριστών στην χώρα μας και κυρίως η Κρήτη θα διατηρήσει μέρος του τουρισμού της».

    Το χρονικό διάστημα μέχρι την υπαγωγή στο άρθρο 106 και την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το δικαστήριο θεωρείται κομβικής σημασίας για την προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, η εταιρεία επισημαίνει πως τώρα απαιτείται «αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρείας, η οποία παραμένει εν ζωή χάρη στην γρήγορα εξαντλούμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση των τραπεζών και του στρατηγικού επενδυτή κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου».

    Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. Ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία 2 εκατ. εκταμίευσε η Impala Hellas και 2 εκατ. εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

    Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συζήτησης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας διάσωσης της εταιρείας έκαναν ο ένας εκ των δύο βασικών μετοχών, Εμμανουήλ Δομαζάκης, το σωματείο των εργαζομένων και 423 εργαζόμενοι ατομικά, όπως επίσης και πολλοί ιδιώτες πιστωτές – μικροί και μεγάλοι – οι οποίοι προσβλέπουν στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και της συνεργασίας τους με αυτή. Τέλος, θετικά τοποθετήθηκαν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.



    ΣΧΟΛΙΑ