• Business

    Δ. Βιντζηλαίος στο mononews: Παραμένουμε δεσμευμένοι στην Creta Farms, δεν αποχωρούμε

    • Γιώργος Μανέττας - Ευγενία Τζώρτζη

    Δημήτρης Βιντζηλαίος


    «Κανείς δεν αποχώρησε και δεν θα αποχωρήσει». Αυτό αναφέρει αποκλειστικά στο mononews, ο Δημήτρης Βιντζηλαίος , σχολιάζοντας πληροφορίες που είδαν πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας περί αποχώρησής του Impala Invest από τη διαδικασία εξυγίανσης της Creta Farms.

    Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Βιντζηλαίος, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βουλγαρία, η Impala παραμένει δεσμευμένη στο project ανασυγκρότησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας σημειώνοντας πως το όλο εγχείρημα βαίνει προς ολοκλήρωση και πως απομένουν να επιλυθούν κάποια τεχνικά θέματα.

    Η σημερινή συνάντηση με τις τράπεζες, όπως λέει, αφορούσε διαδικαστικά θέματα, μεταξύ των οποίων και τον τρόπο που μοιραστούν τα ποσοστά των ενεχυριάσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την βούληση όλων των εμπλεκομένων μερών να βρεθεί λύση και να προχωρήσει το deal. Επισημαίνει μάλιστα πως οι πιστώτριες τράπεζες έχουν ήδη «ανάψει» το πράσινο φως στη συμφωνία εξυγίανσης, ωστόσο δεν ανακοινώνεται επίσημα ότι αποτελεί τον προτιμητέο επενδυτή, μέχρι να ξεπεραστεί και το θέμα των υποθηκών που υπάρχουν σε κάποια ακίνητα.

    Σπεύδει ακόμη να τονίσει πως σε συνέχεια των συνεννοήσεων που έχουν γίνει με τις πιστώτριες τράπεζες η Impala Ιnvest έχει προχωρήσει ήδη σύσταση της εταιρείας, η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα της Creta Farms (όπου αναμένεται να περάσει το ενεργητικό μαζί με κάποιες υποχρεώσεις), ενώ μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα γίνει και η ΑΜΚ, μέρος της οποίας θα χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για τις τρέχουσες ανάγκες της εταιρείας.

    Όσον αφορά στο θέμα της ρευστότητας και την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Creta Farms, -η οποία φέρεται να αποτελεί και τον λόγο αποχώρησης του υποψήφιου επενδυτή σύμφωνα με τα δημοσιεύματα-, ο κ. Βιντζηλαίος αναγνωρίζει πως υπάρχει στενότητα και πως τα πρώτα χρήματα τείνουν να στερέψουν, υπογραμμίζει όμως ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες. Κλείνει μάλιστα επαναλαμβάνοντας πως «δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον αποχώρησης από το deal».

    Την ίδια στιγμή τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως στη σημερινή συνάντηση υπήρξε μια διαφωνία σε κάποιο τεχνικό θέμα, ωστόσο διευκρινίζουν πως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως ο υποψήφιος επενδυτής αποχωρεί, ανεξάρτητα από το τι διαδίδουν διάφορα μέρη.  Οι ίδιες τραπεζικές πηγές εμφανίζονται πεπεισμένος πως η όλη διαδικασία διάσωσης της Creta Farms με την Impala θα προχωρήσει κανονικά υπογραμμίζοντας πως το ζήτημα που προέκυψε πρόκειται να επιλυθεί.  Συγκεκριμένα αναφέρουν πως αφορά στο «πώς ακριβώς θα ψηφιστεί το 106 βδ».



    ΣΧΟΛΙΑ