• Business

    Δ. Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ): H αποτυχία της δημόσιας πρότασης δεν ήταν παρά μια προσωρινή αναποδιά

    ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ


    “Η βασική στρατηγική ανάγκη για μακροπρόθεσμη και σταθερή χρηματοδότηση παραμένει και η απόφαση διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών είναι σε ισχύ”, είπε ο κ. Δ. Παπαλεξόπουλος, επικεφαλής της ΤΙΤΑΝ κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης   σημειώνοντας ότι η αποτυχία της πρόσφατης δημόσιας πρότασης ήταν μόνο  μια προσωρινή αναποδιά.

    “Η εταιρεία μελετά όλα τα επιμέρους στοιχεία ώστε να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει και θα κάνει ανακοινώσεις όταν είναι έτοιμη”, τόνισε.

    Μιλώντας για την ελληνική αγορά σημείωσε  ότι αναμένεται αύξηση της ζήτησης κοντά στο 10% το 2019 καθώς αναμένεται εκκίνηση νέων μεγάλων έργων, στο 2ο εξάμηνο του 2019, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για  επαναδραστηριοποίηση του κλάδου κατασκευών μεσοπρόθεσμα. Εκτιμάται ότι η ζήτηση που συνδέεται με τον τουρισμό θα συνεχίσει να επιδρά θετικά.

    Στις ΗΠΑ, στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, οι τάσεις παραμένουν θετικές για τον κλάδο κατασκευών. Η Αμερικανική Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών (PCA) εκτιμά ότι η κατανάλωση τσιμέντου θα αυξηθεί κατά 2,3% το 2019 και κατά περίπου 1,6% ετησίως το διάστημα 2019-2023.  Ο Τιτάνας είναι ευνοϊκά τοποθετημένος για να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς, έχει ισχυρή παρουσία σε επεκτεινόμενες μητροπολιτικές περιοχές και περίσσια παραγωγικού δυναμικού για να ανταποκριθεί στην ανοδική ζήτηση.

    Στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη οδηγεί σε αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Τα εργοστάσια του Ομίλου λειτουργούν σε επίπεδα χαμηλότερα της δυναμικότητάς τους και χάρη σε πρόσφατες επενδύσεις αυξάνουν την ανταγωνιστικότητά τους με επέκταση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και των τοπικών κοινωνιών.

    Στην Αίγυπτο, εκτιμάται ότι η ζήτηση θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να συμπιέζονται από την αδυναμία βελτίωσης των τιμών πώλησης βραχυπρόθεσμα, παρά τις πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους.

    Το  Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που έχει προγραμματιστεί για την 7η Ιουνίου 2019, τη διανομή μερίσματος €0,15 ανά μετοχή έναντι €0,05 ανά μετοχή το περασμένο έτος. Τα τελικά ποσά που θα διανεμηθούν ανά μετοχή θα προσαυξηθούν κατά το ποσό που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρία.



    ΣΧΟΛΙΑ