• Business

    Creta Farms: Οι τράπεζες κατέθεσαν αίτημα για αλλαγή διοίκησης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Αίτημα για αλλαγή διοίκησης στην Creta Farms στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου κατέθεσαν, πριν από λίγο, οι πιστώτριες τράπεζες της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδίκαση ορίσθηκε για την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, ενώ η παραπάνω κίνηση κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, αλλά και να προχωρήσει η εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ, για την αποκατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας.

    Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν πως οι βασικοί μέτοχοι της Creta Farms, τα αδέλφια Δομαζάκη, δεν επέδειξαν την απαραίτητη ευελιξία και, έτσι, οι πιστώτριες τράπεζες αναγκάστηκαν να πάνε δικαστικά, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη διάσωση της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες πρότειναν και τρία στελέχη της αγοράς για το ΔΣ.

    Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη να εξυγιάνει την εταιρεία.

    Άνθρωποι που παρακολουθούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τι 24 Οκτωβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ