• Business

    Credit Suisse: Η επιστολή του CEΟ στο προσωπικό μετά την «ένεση» της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας

    • Bloomberg
    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse είπε στο προσωπικό του να επικεντρωθεί στα γεγονότα και δεσμεύτηκε να προχωρήσει γρήγορα σε ένα σχέδιο εξορθολογισμού των εργασιών, αναφέρει το Bloomberg.

    Σε σημείωμα προς το προσωπικό, ο Ulrich Koerner είπε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να εστιάζει στον μετασχηματισμό της από θέση ισχύος, επικαλούμενος τον βελτιωμένο δείκτη κάλυψης ρευστότητας και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίων.

    “Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το κλειδί για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας και οι εξωτερικοί μεριδιούχοι κατανοούν τα δυνατά σημεία της τράπεζας, τη στρατηγική μας και την επιταχυνόμενη πρόοδο που σημειώνουμε για τη δημιουργία της νέας Credit Suisse”, δήλωσε.

    Το υπόμνημα εστάλη μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για σωσίβιο ρευστότητας 50 δισ. ελβετικών φράγκων στην Credit Suisse.

    Η στήριξη ήρθε μετά την πτώση των μετοχών της τράπεζας έως και 31% την Τετάρτη στις συναλλαγές της Ζυρίχης.

    Οι ανησυχίες για την οικονομική ευρωστία της τράπεζας έχουν αναστατώσει τις διεθνείς αγορές, τις ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και έχουν ωθήσει ορισμένες επιχειρήσεις να επανεκτιμήσουν την έκθεσή τους σε αυτήν.

    Ο Koerner δήλωσε ότι ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση της ετήσιας έκθεσης της Credit Suisse “οδήγησε επίσης σε περαιτέρω προσοχή στην Credit Suisse”.

    «Σε στιγμές όπως αυτή, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στα γεγονότα και να ενισχύσουμε τα δυνατά σημεία της τράπεζας», είπε.

    Διαρροές στελεχών

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse έχει ζητήσει υπομονή για το μακρόπνοο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας με χρονοδιάγραμμα έως το 2025.

    Όμως οι διαρροές στελεχών της συνεχίζονται. Ήδη τους προηγούμενους μήνες αρκετοί τραπεζίτες της ελβετικής τράπεζας εγκατέλειψαν την τράπεζα αναζητώντας την τύχη τους σε άλλους τραπεζικούς κολοσσούς ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, άλλα τρία ανώτερα στελέχη στον τομέα μετοχών Ασίας-Ειρηνικού αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

    Διαβάστε επίσης

    Credit Suisse: «Σωσίβιο» 50 δισ. ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για να αποφύγει την πτώχευση

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι αγορές – Άλμα άνω του 30% σημειώνει η μετοχή της Credit Suisse

    Credit Suisse: Η πρώτη δήλωση του Σαουδάραβα μεγαλομετόχου μετά το «σωσίβιο» των 50 δισ. ευρώ- «Όλα είναι εντάξει»



    ΣΧΟΛΙΑ