• Business

    Credit Suisse: Δρομολογεί νέες απολύσεις εν αναμονή ζημιών

    • Bloomberg
    Thomas Gottstein, CEO Credit Suisse

    Thomas Gottstein, CEO Credit Suisse


    Η Credit Suisse προσανατολίζεται σε νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο μίας ακόμη προσπάθειας μείωσης του κόστους, μετά την προειδοποίηση για ζημιές στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Η ελβετική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των εργαζομένων σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε διάφορες περιοχές, αναφέρουν πληγές του Bloomberg.

    Η μετοχή του ομίλου σημείωσε βουτιά έως και 7,6% στα 6,2 φράγκα, το χαμηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τις 12 Μαΐου.

    Οι απολύσεις είναι πιθανό να σημειωθούν καθώς η τράπεζα προετοιμάζεται να ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με τους κινδύνους, τη συμμόρφωση, την τεχνολογία και τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων στις 28 Ιουνίου, ανέφεραν οι πηγές. Οι τελικοί αριθμοί δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, ενώ εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Η Credit Suisse προειδοποίησε την Τετάρτη ότι αναμένει ζημιά σε επίπεδο ομίλου και στην επενδυτική της τράπεζα το δεύτερο τρίμηνο. Οι συνθήκες της αγοράς παρέμειναν δύσκολες μετά την εισβολή στην Ουκρανία και τη νομισματική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε αδύναμες ροές πελατών και σε συνεχή απομόχλευση πελατών.

    «Δεδομένου του οικονομικού περιβάλλοντος και της εικόνας της αγοράς, επιταχύνουμε τις πρωτοβουλίες που αφορούν στο κόστος ολόκληρου του ομίλου με στόχο τη μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης πόρων από το 2023 και μετά», δήλωσε η Credit Suisse, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Σημειώνεται ότι κατά τα δύο χρόνια της διοίκησης του Διευθύνοντος Συμβούλου Thomas Gottstein σημειώθηκε το πλήγμα των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Archegos, η κατάρρευση της εταίρου της τράπεζας Greensill Capital και μια σειρά από προειδοποιήσεις για κέρδη που διάβρωσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αποδυνάμωσαν βασικές επιχειρήσεις και προκάλεσαν φυγή σημαντικών εργαζομένων.

    Η τράπεζα είπε ότι το 2022 θα είναι έτος μετάβασης, καθώς επιδιώκει να μειώσει τον κίνδυνο στην επενδυτική τράπεζα, μετατοπίζοντας τους πόρους στη διαχείριση περιουσίας.

    Ο ελβετικός όμιλος απασχολούσε περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στο τέλος του 2021, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Thomas Gottstein (Credit Suisse): Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ full time στα γραφεία

    Credit Suisse: Ζημιές στο πρώτο τρίμηνο λόγω των υψηλών δικαστικών δαπανών και του πολέμου



    ΣΧΟΛΙΑ