• Business

    Credit Suisse: Ζημιές στο πρώτο τρίμηνο λόγω των υψηλών δικαστικών δαπανών και του πολέμου

    • Bloomberg
    Thomas Gottstein, CEO Credit Suisse

    Thomas Gottstein, CEO Credit Suisse


    Η Credit Suisse ανακοίνωσε ζημιές για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από υψηλές δικαστικές δαπάνες.

    Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη εμφάνισε καθαρή ζημία 273 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (284 εκατομμύρια δολάρια), μεγαλύτερη από τα 114,9 εκατ. φράγκα που εκτιμούσαν οι αναλυτές για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Τα αποτελέσματα της επηρεάστηκαν από τις συνολικές νομικές δαπάνες ύψους 703 εκατομμυρίων φράγκων και από την επιβάρυνση της με 206 εκατ. φράγκα που σχετίζονται με την έκθεση της στη Ρωσία.

    Στη διαχείριση περιουσίας, η τράπεζα σημείωσε  προ φόρων ζημιά 357 εκατομμυρίων φράγκων, χειρότερη από τις εκτιμήσεις για απώλειες 22,7 εκατ. φράγκων.

    Η Credit Suisse είπε ότι οι ασταθείς συνθήκες της αγοράς, η αποστροφή των πελατών για τον κίνδυνο και η δική της μειωμένη διάθεση κινδύνου συνέβαλαν στη ζημιά, σε συνδυασμό με τα δικαστικά κόστη. Η τράπεζα σημείωσε καθαρές εισροές περιουσιακών στοιχείων νέων πελατών 7,9 δισεκατομμυρίων φράγκων, σύμφωνα με δήλωση της.

    Οι παρατεταμένες απώλειες σηματοδοτούν ότι τα στελέχη της τράπεζας θα πρέπει να δώσουν μια δύσκολη μάχη προκειμένου να καταστήσουν το 2022 μία περίοδο μετάβασης προς τη σταθερότητα, μετά το πλήγμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του περασμένου έτους που συνδέεται με την Archegos Capital Management και την Greensill Capital.

    Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν και οι ανακοινώσεις για την αποχώρηση του Οικονομικού Διευθυντή David Mathers, του γενικού συμβούλου Romeo Cerutti καθώς και του επικεφαλής της Ασίας, Helman Sitohang.

    «Είμαι βέβαιος ότι είμαστε σε καλή θέση για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη και πελατοκεντρική τράπεζα που θέτει τη διαχείριση κινδύνου στον πυρήνα για να προσφέρει βιώσιμα κέρδη και αξία για τους επενδυτές, τους πελάτες και τους συναδέλφους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Thomas Gottstein.

    Αδύναμες προοπτικές

    «Αυτό το περιβάλλον της αγοράς είχε αρνητικό αντίκτυπο στη δραστηριότητα των πελατών μας στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας, ενώ παράλληλα μείωσε το επίπεδο των εκδόσεων στις κεφαλαιαγορές στην επενδυτική μας τράπεζα», ανέφερε η Credit Suisse στην ανακοίνωση. «Αναμένουμε ότι αυτές οι συνθήκες της αγοράς θα διατηρηθούν τους επόμενους μήνες».

    Διαβάστε ακόμη:

    Credit Suisse: Προειδοποίηση για απώλειες το α’ τρίμηνο

    Credit Suisse: Σάλος με τις αποκαλύψεις για τους πελάτες – εγκληματίες – Η απάντηση της τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ