• Business

    Costco: Πρώτη μείωση συγκρίσιμων πωλήσεων μετά από 3 χρόνια – Στο 3,3% η βουτιά για τη μετοχή

    • NewsRoom
    Costco

    Costco


    Την πρώτη μηνιαία μείωση στις συγκρίσιμες πωλήσεις της μετά από σχεδόν τρία χρόνια είδε τον Μάρτιο η Costco Wholesale, με τον τίτλο του λιανοπωλητή χονδρικής να σημειώνει σημαντικές απώλειες 3,3% λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street.

    Συγκεκριμένα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Costco υποχώρησαν κατά 1,1% τον Μάρτιο, καταγράφοντας τον πρώτο πτωτικό μήνα μετά τον Απρίλιο του 2020 της πανδημίας.

    Στις ΗΠΑ οι συγκρίσιμες πωλήσεις της αλυσίδα λιανικών χονδρικής μειώθηκαν κατά 1,5%, ενώ στον Καναδά σημείωσαν ακόμα μεγαλύτερη πτώση κατά 2,4%.

    Την ίδια ώρα, ωστόσο, η αύξηση κατά 2% στις διεθνείς πωλήσεις της αντιστάθμισε σημαντικό μέρος της πίεσης.

    Ο Τζος Ντάμεν, βοηθός αντιπρόεδρος της Costco σε θέματα οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων, δήλωσε ότι η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και του συναλλάγματος επηρέασαν τα αποτελέσματα της αλυσίδας. Σημείωσε επίσης ότι “ο ετήσιος πληθωρισμός σε τρόφιμα, φρέσκα τρόφιμα και διάφορα είδη μειώθηκε από τον Φεβρουάριο”.

    Ενδεικτικό είναι ότι εξαιρουμένων των επιπτώσεων από τις μεταβολές των τιμών στη βενζίνης και του συναλλάγματος, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Costco ήταν αυξημένες κατά 2,6% συνολικά, με άνοδο 0,9%, 7,4% και 7,6% σε ΗΠΑ, Καναδά και τις διεθνώς αντίστοιχα.

     Διαβάστε επίσης

    ΡΑΕ: Αποζημιώσεις από τη ΔΕΔΔΗΕ σε καταναλωτές για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης μεγάλης διάρκειας



    ΣΧΟΛΙΑ