• Business

    Costa Navarino: Σε πόλο έλξης για τους διάσημους λάτρεις του γκολφ και του τένις μετατρέπεται αυτό το καλοκαίρι

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Συνεργασία ΤΕΜΕΣ - Marriott: Έρχονται στην Ελλάδα τα W Hotels – Το πρώτο στο Costa Navarino

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, επιχειρηματίας (Costa Navarino)


    Το Costa Navarino θα είναι φέτος πόλος έλξης για τους πλούσιους και διάσημους, που είναι και αθλητές του γκολφ και του τένις.

    Tο πιο εκλεπτυσμένο άθλημα στον κόσμο, το άθλημα της ακρίβειας των υπολογισμών, των απόλυτα συντονισμένων κινήσεων που απαιτεί ο παίκτης να υπολογίζει και το χιλιοστό στην κάθε κίνηση του, το γκολφ, θα έχει και πάλι φέτος την τιμητική του στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino, όπου επιστρέφει το Messinia Pro-Am -για 5η συνεχή χρονιά- από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2021.

    Όμως φέτος το καλοκαίρι την τιμητική του θα έχει και το άθλημα της έντασης και της ταχύτητας, το τέννις, στο Costa Navarino, καθώς ο διάσημος προπονητής Πάτρικ Μουράτογλου -προπονεί την Σερένα Γουίλιαμς- και ιδρυτής της πιο γνωστής ακαδημίας τένις στον κόσμο, της Mouratoglou Academy, δημιούργησε το Mouratoglou Tennis Center.

    Και δεν αποκλείεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς να κάνει αυτό το καλοκαίρι μία στάση στο Costa Navarino, αλλά να το επισκεφτεί και η Σερένα Γουίλιαμς, αν της το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις της.

    Το Costa Navarino θα είναι φέτος πόλος έλξης για τους πλούσιους και διάσημους, που είναι και αθλητές του γκολφ και του τένις. Και με τις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις της ενισχύει τη θέση της ανάμεσα στους καλύτερους αθλητικούς προορισμούς στον κόσμο.

    Στο Messinia Pro-Am το Νοέμβριο προβλέπεται ότι θα συμμετάσχουν περί τις 75 ομάδες και επαγγελματίες παίκτες του γκολφ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν για πρώτη φορά σε τρία γήπεδα, συμπεριλαμβανομένου του νέου γηπέδου West Course στο Navarino Hills, καθώς και στα βραβευμένα The Dunes Course και The Bay Course.

    Η διεθνής διοργάνωση -η οποία σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής το 2020 με 50 ομάδες και παίκτες από περισσότερες από 20 χώρες- υποδέχεται κάθε χρόνο επαγγελματίες κι ερασιτέχνες γκολφέρ, μεταξύ των οποίων και διάσημοι φίλοι του αθλήματος, όπως ο Αμερικάνος ηθοποιός Bill Murray, ο πρώην διεθνής παίκτης του ράγκμπι Mike Tindall και ο Γερμανός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Sepp Maier.

    Το διεθνές τουρνουά γκολφ θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Confederation of Professional Golf (CPG) και υπό την αιγίδα της PGA of Greece και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, με χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.

    Τα δύο νέα γήπεδα στο Navarino Hills – που αναδείχθηκε ως «World’s Best New Golf Development» στα βραβεία World Golf Awards 2020, είναι σχεδιασμένα από τον δύο φορές πρωταθλητή Masters και θρύλο του Ryder Cup José María Olazábal, και εκτείνονται σε 1.250 στρέμματα, σε μία μαγευτική τοποθεσία με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος.

    Την άνοιξη του 2022, με την επίσημη λειτουργία των νέων γηπέδων, η Costa Navarino θα προσφέρει στους επισκέπτες της τέσσερα γήπεδα γκολφ 18 οπών, όλα σε ακτίνα μόλις 13 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το γήπεδο The Bay Course που σχεδιάστηκε από τον Robert Trent Jones και ξεχωρίζει για τη μοναδική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου. Οι λάτρεις του γκολφ μπορούν επίσης να απολαύσουν το βραβευμένο υπόσκαφο The Bay Clubhouse, το οποίο εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό τοπίο κι ενισχύει την εμπειρία του παιχνιδιού με το μοναδικό του σχεδιασμό. Το γήπεδο The Dunes Course, σχεδιασμένο από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή US Masters και αρχηγό της Ευρωπαϊκής ομάδας στο Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design, προσφέρει εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τη μεσσηνιακή φύση.

    Να σημειωθεί ότι επίσημος αερομεταφορέας του Messinia Pro-Am, είναι η αεροπορική εταιρία AEGEAN, μέλος της Star Alliance, της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, που τελεί σε συνεργασία με την Costa Navarino, την Confederation of Professional Golf (CPG) και την PGA of Greece. Η AEGEAN προσφέρει ειδικές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για τους συμμετέχοντες στο Messinia Pro-Am.

    Τα μεγάλα αστέρια του τένις στο Costa Navarino

    Γεγονός του καλοκαιριού για τους λάτρεις του τένις είναι η συνεργασία της Costa Νavarino με τον διάσημο προπονητή τένις Πάτρικ Μουράτογλου και η δημιουργία του «Mouratoglou Tennis Center».

    Η Mouratoglou Academy γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια και είναι η πιο γνωστή ακαδημία τένις στον κόσμο. Ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της, Πάτρικ Μουράτογλου, βοήθησε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες τένις στον κόσμο, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Coco Gauff και ο Grigor Dimitrov, να πετύχουν τους στόχους τους, και είναι σήμερα είναι προπονητής της 23 φορές πρωταθλήτριας Grand Slam, Serena Williams.

    Οι λάτρεις του αθλήματος έχουν στη διάθεση τους 16 υπερσύγχρονα γήπεδα τένις, 12 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, και η Costa Navarino τους προσφέρει μία κορυφαία εμπειρία σε συνδυασμό με την αναγνωρισμένη μεθοδολογία της «Mouratoglou Academy».

    Τα γήπεδα καλύπτουν και τους 3 τύπους (φυσικό χωμάτινο, σκληρό, φυσικό γρασίδι) και είναι εφάμιλλα των γηπέδων όπου διεξάγονται τα τουρνουά Grand Slam.

    Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Ακαδημίας, για κάθε παίκτη ή ομάδα, θα δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

    Το νέο κέντρο τένις θα προσφέρει ατομικά και ομαδικά μαθήματα, προγράμματα για ενήλικες και παιδιά, tennis camp, αθλητικές διοργανώσεις και δημοφιλή προγράμματα που φέρουν την υπογραφή της Mouratoglou Academy.

    Και όπως έχει χαρακτηριστικά πεί ο Πάτρικ Μουράτογλου «Νιώθω βαθιά πατριώτης. Είμαι μισός Γάλλος και μισός Έλληνας και στην παιδική μου ηλικία περνούσα πολλούς μήνες στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Νιώθω άμεσα συνδεδεμένος με τη χώρα».

    »Είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσω μία εμπειρία τένις υψηλού επιπέδου σε αυτόν τον απίστευτο τόπο. Η Costa Navarino είναι ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός, αλλά κι ένας τόπος για να ζεις. Προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, χάρη στις υποδομές, την τοποθεσία, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει».

    Αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος έχει μέντορα τον Πάτρικ Μουράτογλου, ανυπομονεί να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις του Costa Navarino και όπως λέει: «Ως Έλληνας, χάρηκα ιδιαίτερα που έμαθα από τον Πάτρικ για τη δημιουργία του Κέντρου. Και οι δύο διατηρούμε μια βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό το νέο εγχείρημα θα έχει την ίδια επιτυχία με την Ακαδημία στη Γαλλία, στην οποία προπονούμαι από τότε που ήμουν 16 ετών. Ελπίζω αυτή η κίνηση να ενθαρρύνει την περαιτέρω ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα και ανυπομονώ να επισκεφθώ το νέο Κέντρο».

    Το Mouratoglou Tennis Center- Costa Navarino, καλύπτει έκταση 19 στρεμμάτων, με θέα στη θάλασσα. Τα 12 νέα φωτισμένα γήπεδα, είναι 3 τύπων: με φυσικό χωμάτινο Terre Davis (αντίστοιχο των γηπέδων του τουρνουά Roland Garros), με σκληρό Cushion (αντίστοιχο των γηπέδων των τουρνουά Αμερικανικού και Αυστραλιανού Open) και με φυσικό γρασίδι (αντίστοιχο των γηπέδων του τουρνουά Wimbledon)

    Να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή της το 1996, η Mouratoglou Academy έχει διαμορφώσει μερικά από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα στον κόσμο, όπως ο Μάρκος Παγδατής, ο Grigor Dimitrov και πιο πρόσφατα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Alexei Popyrin και η Coco Gauff.



    ΣΧΟΛΙΑ