• Business

    Cosmote TV vs Nova: Η μεγάλη σύγκρουση για τα τηλεοπτικά της Super League ξεκίνησε

    super league


    Ξέσπασε, όπως άλλωστε αναμενόταν, η διαμάχη γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League, έπειτα από την απόφαση της Forthnet για τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης (ΣΚΔ)  μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19.

    Στο «παιχνίδι» μπήκε σήμερα η Cosmote TV η διοίκηση της οποίας συνάντησε παράγοντες της Super League και με πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, να διερευνήσει τη δυνατότητα να συνάψει συμφωνία για τη μετάδοση, κατά την επόμενη σεζόν, των αγώνων 8 με 9 ομάδων που θα δεχθούν να λειτουργήσουν ως μπλοκ. Με άλλα λόγια ο ΟΤΕ δεν μιλά ακριβώς για κεντρική διαχείριση, γνωρίζοντας ότι κάποιες ομάδες όπως π.χ. ο ΠΑΟΚ και άλλες έχουν ακολουθήσει τον δικό τους δρόμο.

    Μιχάλης Τσαμάζ

    Η απάντηση από τη Forthnet – Nova ήρθε αμέσως. Καθώς οι αρχικές πληροφορίες που προήλθαν από την Super League μιλούσαν για συνάντηση με την Cosmote TV και συζήτηση για ΣΚΔ η Nova χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός τα περί αναβίωσης Κεντρικής Διαχείρισης».

    Παράλληλα στελέχη της Κάντζας λένε ότι έχουν ήδη συμφωνήσει με 8 ΠΑΕ, εκ των οποίων 6 ΠΑΕ έχουν ήδη υπογράψει διμερή δεσμευτική σύμβαση με τη Nova και ακόμη 2 βρίσκονται στην τελική φάση των υπογραφών. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του συνδρομητικού καναλιού. Σημειώνεται ότι οι ομάδες στη Super League είναι 16.

    Πάνος Παπαδόπουλος.
    Πάνος Παπαδόπουλος. CEO Forthnet

    Τα ίδια στελέχη προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα επιτιθέμενα στη Super League σημειώνοντας ότι «προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία το γεγονός ότι οι διοικούντες τη Super League που παραμένουν αμετανόητα προσηλωμένοι στα  προσωπικά τους συμφέροντα, διαρρέουν τώρα τέτοιες ανακρίβειες όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχαν απορρίψει την πρόταση της Nova για 30 εκατ. ευρώ πιστεύοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι θα… σχημάτιζαν ουρές έξω από τα γραφεία τους».

    Σύμφωνα με τις ψυχραιμότερες εκτιμήσεις το «παιχνίδι» γύρω από τα δικαιώματα του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού περιεχομένου θα έχει και συνέχεια. Και αυτό κυρίως γιατί η τηλεθέαση αλλάζει ριζικά με τις νέες υπηρεσίες που έρχονται από τις τηλεοπτικές πλατφόρμες οι οποίες σύντομα θα γίνουν τέσσερις αφού δυναμικότερα θα μπουν η Vodafone και η Wind.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο… κούρεμα θα κριθεί η Forthnet

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «ώρα της αλήθειας» για την Forthnet πλησιάζει – Τα σενάρια για τις κινήσεις των ενδιαφερόμενων

     



    ΣΧΟΛΙΑ