• Business

    CONNECT YOUR BUSINESS: Εμείς στηρίζουμε την ανάπτυξη από μέσα προς τα έξω

    • NewsRoom

    CONNECT YOUR BUSINESS


    Συναντήσαμε το Νίκο Μπαλτά στο κέντρο νέων CONNECT ATHENS, στο κέντρο της Αθήνας και τον ρωτήσαμε να μάθουμε σχετικά με το Connect your City, του οποίου τις δράσεις γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και το πρόσφατο project του που λέγεται Connect your business.

    Μαζί του στη στήριξη του νέου προγράμματος η Ελλη Γλύτσου, εκπρόσωπος της ΒΝΙ στην Ελλάδα.

    Νίκο, θέλεις να μας πεις τι είναι το CONNECT YOUR CITY και το CONNECT YOUR BUSINESS;

    Το connect your city είναι ένα πρόγραμμα ενεργοποίησης τοπικών κοινωνιών, γι αυτό λέγεται «Σύνδεσε την πόλη σου». Είναι ένας χώρος στον οποίο εμείς οργανώνουμε προγράμματα που αφορούν σε νέους και μεγαλύτερους ανθρώπους γύρω από την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την ένταξη.

    Τι είναι ακριβώς το CONNECT YOUR BUSINESS;

    Το CONNECT YOUR BUSINESS είναι ένα πρόγραμμα που ξεκινούμε τώρα και το οποίο έχει το σκοπό να προσφέρει σε ανθρώπους που είναι ή θέλουν να μπουν τώρα στο επιχειρείν, τα εργαλεία ανάπτυξης, έτσι ώστε να γίνουν και να γίνονται κάθε μέρα πιο ανταγωνιστικοί σε αυτό που προσφέρουν. Αξιοποιούμε τους φυσικούς χώρους που στεγαζόμαστε σε κάθε Δήμο και εκεί έχουμε δωρεάν προγράμματα στήριξης και κυρίως εξέλιξης των ικανοτήτων γύρω από το επιχειρείν, πχ πώς παρουσιάζομαι, πώς δημιουργώ το προσωπικό μου δίκτυο ανθρώπων, πώς συνεργάζομαι εποικοδομητικά και όχι ανταγωνιστικά, πώς συμμετέχω σε διοργανώσεις, πώς αναπτύσσω και εξελίσσω το προσωπικό μου leadership.

    Στα προγράμματά μας πάντα απευθυνόμαστε σε ειδικούς στον κάθε τομέα οι οποίοι μας βοηθούν, και ο ρόλος μας είναι να επιλέγουμε τους καλύτερους από την αγορά ώστε να προσφέρουμε να πιο σύγχρονα, έγκυρα και αποτελεσματικά εργαλεία. Ολόκληρη η Ελληνική αγορά έχει αγκαλιάσει κάθε μια από τις δράσεις μας και στο CONNECT YOUR BUSINESS μας στηρίζουν σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο του business, οι οποίοι είναι γνωστοί για το κύρος και την αξιοπιστία τους.

    Κυρία Γλύτσου, το CONNECT YOUR BUSINESS είναι κάτι σαν «μαθήματα επιχειρείν;» και ποια είναι η δική σας συμβολή σε αυτό;

    To CONNECT YOUR BUSINESS έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Είναι εκδηλώσεις σε δήμους της περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που σε πρώτη φάση θέλει να φέρνει κοντά τους επαγγελματίες των τοπικών αγορών, σε ένα ασφαλές και δομημένο πλαίσιο γνωριμίας.

    Η δική μου συμβολή είναι τα εργαλεία ανάπτυξης της μεθόδου ΒΝΙ, την οποία και έχω την τιμή να εκπροσωπώ στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια.

    Μπορείτε να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή εδώ

    Τι είναι η ΒΝΙ; και πώς συνδέεται με το CONNECT YOUR BUSINESS;

    Η ΒΝΙ είναι μια μέθοδος ανάπτυξης που απευθύνεται και καλύπτει απόλυτα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως οι αντιπρόσωποι του αναπτυξιακού αυτού συστήματος στη χώρα μας έχουμε το καθήκον να βοηθούμε όλους τους ανθρώπους του επιχειρείν δίπλα μας, και όλοι μαζί να γίνουμε καλύτεροι και άρα πιο ανταγωνιστικοί, τοπικά και διεθνώς.

    Τι ρόλο πιστεύετε ότι θα παίξουν οι ξένες επενδύσεις στην αγορά μας; Θα φτάσουν στη μικρομεσαία αγορά;

    Πρώτον, οι επενδύσεις καθυστερούν γιατί περιμένουν να χαμηλώσουν κι άλλο τα κόστη στη χώρα μας. Δεύτερον, εάν έρθουν θα είναι μεγάλα έργα που σημαίνει κεντρικές αποφάσεις, διαγωνισμοί και αναθέσεις σε μεγάλες εταιρίες. Η μικρομεσαία αγορά θα απολαύσει μικρό κομμάτι αυτής της πίτας, σε δεύτερο χρόνο. Αυτό που προσφέρουμε εμείς είναι ένας επαναπροσδιορισμός της διεκδίκησης του μεριδίου αγοράς από τη μικρή επιχείρηση. Με απλά λόγια, όση δουλειά υπάρχει να πηγαίνει στους καλύτερους, και πώς γίνεται αυτό; βοηθώντας τους ίδιους τους επιχειρηματίες να εξελίσσουν ο καθένας τις δουλειές τους, από μέσα προς τα έξω.

    Νίκο, Τι θα γίνει στην πρώτη εκδήλωση του CONNECT YOUR BUSINESS;

    Η πρώτη μας εκδήλωση έχει τη στήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου του Πειραιά. Ο Βασίλης ο Κορκίδης, ένας άνθρωπος της αγοράς ο ίδιος και με όραμα το πώς θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Πειραιά και των νέων στο επιχειρείν βρίσκεται στο πλευρό μας και θα είναι μαζί μας στην πρώτη εκδήλωση, όπου θα γίνει και το πρόγραμμα speed networking όπως γίνεται στο εξωτερικό σε κάθε εκδήλωση με επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς.

    Ελλη, φαντάζομαι το speed networking είναι κάτι που αφορά δικτύωση και ταχύτητα;

    Το speed networking είναι μια διεθνής τάση σε εκδηλώσεις με επιχειρηματικό κοινό και είναι η ταυτόχρονη εφαρμογή ενός πλαισίου γνωριμίας μεταξύ των ανθρώπων που συμμετέχουν σε μια εκδήλωση. Υπάρχει ειδικός τρόπος που γίνεται, οι άνθρωποι μιλούν σε συγκεκριμένο χρόνο, και ακούν για συγκεκριμένο χρόνο, και ανταλλάσουν κάρτες, που αυτό από μόνο του αποτελεί την πρώτη «πόρτα» στην πιθανή δημιουργία μιας νέας σχέσης συνεργασίας.

    Δηλαδή τι συμβουλεύεις τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στην εκδήλωση; Τι πρέπει να γνωρίζουν ή να κάνουν για να επωφεληθούν από τις γνωριμίες που θα κάνουν;

    Θα μοιραστώ μαζί σας τις πιο απλές συμβουλές: να έχουν μαζί τους πολλές κάρτες τους & αν έρθουν με κάποιον φίλο τους, να μην μονοπωλήσει ο ένας τον άλλο αλλά να μιλήσουν με τρίτους οι οποίοι έχουν πάει εκεί ακριβώς για τον ίδιο λόγο.



    ΣΧΟΛΙΑ