• Business

    Χρήστος Ιωάννου: Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Donkey Hotels

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    «Στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και συνεργειών καθώς και στην πιθανή συνεργασία με επενδυτικά κεφάλαια (fund) για την περαιτέρω ανάπτυξή της» στοχεύει η νέα πλατφόρμα διαχείρισης ξενοδοχείων, υπό την ονομασία Donkey Hotels, σύμφωνα με τον πρόεδρό της και εκ των βασικών μετόχων, Χρήστο Ιωάννου (επίσης πρόεδρο και εκτελεστικό σύμβουλο του κατασκευαστικού ομίλου Άβαξ).

    Όπως επισημαίνει στο mononews ο κ. Ιωάννου «η οικονομία κλίμακος είναι από τους βασικότερους λόγους που αποφασίστηκε η συγχώνευση της Αθήναιον ΑΕ (Intercontinental) με την αλυσίδα YES! Hotels», ενώ εξίσου σημαντικός λόγος είναι και «οι δυνατότητες επέκτασής της με την προσθήκη και άλλων ξενοδοχειακών μονάδων πιθανότατα με τη συνδρομή κάποιου fund».

    Όσο για την «παιχνιδιάρικη» ονομασία «Donkey Hotels» αποτελεί επιλογή του Δάκη Ιωάννου, πατέρα του Χρήστου, επιχειρηματία, αλλά κυρίως γνωστού παγκοσμίως για την ενασχόλησή του με την τέχνη. Παραπέμπει στην ελληνική φιλοξενία και στα νησιά μας με τις εικόνες των συμπαθητικών τετραπόδων να βοηθούν στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

    Με την προσδοκία να τελειώσει σύντομα η πανδημία που έχει καταρρακώσει την τουριστική βιομηχανία η οικογένεια Ιωάννου το διάστημα αυτό δίνει έμφαση στην κατασκευή του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Donkey Hotels στη Σαντορίνη. Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ (αγορά γης και κατασκευή) σε μια έκταση 42 στρεμμάτων.

    Η ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων σε προνομιακή τοποθεσία του νησιού της Σαντορίνης (3 χλμ. από τα Φηρά, 3 χλμ. από το αεροδρόμιο και 4 χλμ. από την παραλία Mονόλιθος) με την ιδιαίτερη αισθητική που σχεδιάζεται, θα αποτελείται από 121 δωμάτια, με τα 62 από αυτά να διαθέτουν τη δική τους πισίνα. Μια διαφορετική πρόταση για την Σαντορίνη που θα ξεκινήσει να υποδέχεται επισκέπτες το 2022.

    Με την προσθήκη της νέας μονάδας η Donkey Hotels θα διαθέτει 836 δωμάτια πέντε αστέρων με μόνιμο προσωπικό περίπου 650 άτομα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο στη Σαντορίνη ο δανεισμός της Donkey Hotels θα είναι συνολικά περί τα 60 με 65 εκατ. ευρώ.

    Με ιδιόκτητες ξενοδοχειακές υποδομές 85.000 τετραγωνικών μέτρων η νέα πλατφόρμα θα εστιάσει σε εξαγορές και επανατοποθετήσεις υφιστάμενων μονάδων σε αστικά κέντρα αλλά και στην ανάπτυξη νέων ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς.

    Το νέο σχήμα σήμερα εκμεταλλεύεται τις ακόλουθες ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες:

    Αθήναιον Intercontinental: Το μεγαλύτερο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας, δυναμικότητας 563 δωμάτιων με ηγετική θέση στον χώρο των συνεδριακών εκδηλώσεων.

    Semiramis: Το πρώτο στην Ελλάδα ξενοδοχείο – μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels της Marriott. Εισήγαγε στη χώρα τη φιλοσοφία του Contemporary & Design Luxury Hospitality και διαθέτει δυναμικότητα 51 δωματίων.

    NEW Hotel: Μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels και του Virtuoso, του μεγαλύτερου luxury ταξιδιωτικού δικτύου στον κόσμο. Η μοντέρνα εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου συνοδεύεται από ένα μείγμα τέχνης και γλυπτικής του εσωτερικού σχεδιασμού που έχουν επιμεληθεί οι διεθνούς φήμης Βραζιλιάνοι σχεδιαστές The Campana Brothers. Διαθέτει δυναμικότητα 79 δωματίων.

    Periscope. Το Periscope αποτελεί επίσης μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels ενώ διαθέτει 22 δωμάτια.

    Στη Donkey Hotels η οικογένεια Ιωάννου (τα παιδιά του Δάκη Ιωάννου ο ίδιος και η οικογένεια της αδερφής του) έχει συνολικό ποσοστό 94%.

    Όπως και οι τελευταίες μετοχικές εξελίξεις στην Άβαξ, η συγχώνευση Αθήναιον και Yes δρομολογήθηκε μετά το «διαζύγιο» των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαϊδη καθώς η Overses (άλλοτε κοινή εταιρεία των προαναφερόμενων οικογενειών) διατηρούσε συμμετοχή και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ