• Business

    Χριστίνα Μήτση: Τι σχεδιάζει ο όμιλος Mitsis στο νησί των Ιπποτών

    • Συνέντευξη στις Βίκυ Παλαιολόγου & Χριστίνα Παπαγιάννη
    Χριστίνα Μήτση: Τι σχεδιάζει η Mitsis Hotels στο νησί των Ιπποτών

    Χριστίνα Μήτση


    Την συναντήσαμε στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο του ομίλου, το Mitsis N’U Piraeus Port, και συγκεκριμένα στο Amber Cellar, το bar restaurant που προβλέπεται να γίνει το νέο hotspot του Πειραιά, για να μας μιλήσει για τα επαγγελματικά, και όχι μόνο, σχέδια της.

    Η Χριστίνα Μήτση, πρόεδρος του ομίλου, έχει βάλει τα δυνατά της, μαζί με τον αδελφό της Σταύρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Mitsis Group και την αεικίνητη μητέρα τους, Τζένη, να συνεχίσουν και να μεγαλώσουν την παρακαταθήκη που τους άφησε ο αείμνηστος πατέρας τους Κωνσταντίνος Μήτσης, τον επιτυχημένο οικογενειακό ξενοδοχειακό όμιλο με τα 22 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.

    Η ίδια καταπιάνεται κυρίως με την επικοινωνία, και τον εσωτερικό σχεδιασμό των μονάδων. Τα τελευταία χρόνια το project που έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνη και για τον όμιλο είναι το wellness tourism, ο τουρισμός ευεξίας. Στα ξενοδοχεία τους έχουν κάποια από τα καλύτερα κέντρα spa/wellness στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που επισκέπτεται τακτικά τα ξενοδοχεία του ομίλου σε Ρόδο, Κω, Κρήτη, Σαντορίνη, Αθήνα και Καμένα Βούρλα. Tο κέντρο wellness Mitsis Galini στα Καμένα Βούρλα με τα μοναδικά ιαματικά νερά θα γίνει ένα πρότυπο κέντρο ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας με στόχο να λειτουργεί όλο τον χρόνο και να τοποθετήσει την χώρα μας ως έναν παγκοσμίου φήμης wellness προορισμό.

    Πληθωρική και ως οικοδέσποινα, μιλάει με πάθος για την δουλειά της και προγραμματίζει το επόμενο δείπνο στο Amber Cellar με υψηλούς προσκεκλημένους.

     

    Τη Χριστίνα Μήτση συνόδευσε η μεγαλύτερη κόρη της, Σοφία, η οποία απασχολείται στον όμιλο, έχοντας αποφοιτήσει με αριστείο από το NYU και στην συνέχεια πήρε cerficiation από το Cornell στο revenue management. Μιλά για την 15χρονη κόρη της Ευγενία και τον 13χρονο γιο της, Κώστα, καθώς και για το καθημερινό πρόγραμμά της, που ξεκινά στις 6 το πρωί. Παρά τις κοινωνικές της υποχρεώσεις, καταφέρνει να περνά τα βράδια της με καλούς φίλους.

    Στις δραστηριότητές της και η εταιρεία που ίδρυσε με τον πρώην σύζυγό της, Οlive Era, μια εταιρεία με προϊόντα περιποίησης με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

    Στο πλευρό της Χριστίνας Μήτση, η επικοινωνιολόγος και φίλη της από παιδί, Φαίη Λεούση, κόρη του γνωστού διαφημιστή, που πρότεινε τις καλύτερες επιλογές από τα πιάτα που επιμελήθηκε ο σεφ Στέλιος Μάκαρης και ο executive chef του ομίλου Δημήτρης Στειακάκης.

    Τα σχέδια για το Μέγαρο Σλήμαν και το Γκολφ Αφάντου

    Στα άμεσα πλάνα του ομίλου, για τα οποία μιλά η Χριστίνα Μήτση είναι η ολοκληρωτική ανακαίνιση και επέκταση του εμβληματικού ξενοδοχείου στο νησί των Ιπποτών, του Grand Hotel. Τον Οκτώβριο του 2024 ξεκινάνε τα έργα και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2026, οπότε και θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο με έναν σύγχρονο και πολύ εντυπωσιακό σχεδιασμό που θα αποτελέσει πρότυπο στον κλάδο. Το ξενοδοχείο, που ήταν μέλος της Astir Hotels της Εθνικής Τράπεζας και αγοράστηκε από τον όμιλο, αποτελεί μία επένδυση ύψους 57,4 εκατ. ευρώ «Πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο, εξ’ου και είναι το μοναδικό μας ξενοδοχείο που θα κλείσει μία ολόκληρη σεζόν για να αναβαθμιστεί, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι ανακαινίσεις γίνονται τμηματικά χωρίς να έχει χρειαστεί ξανά να γίνει κάτι αντίστοιχο».

    Σύμφωνα με την κ. Μήτση, «η απόκτηση του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά επί της Πανεπιστημίου δεν ήταν στο πρόγραμμα, ωστόσο όταν μας προτάθηκε, θεωρήσαμε μεγάλη τιμή μας να έχουμε αποκτήσει ένα κτίριο του παγκοσμίου φήμης Ερνέστου Τσίλλερ. Όπως νοιώσαμε και την ευθύνη να σεβαστούμε την ιστορικότητα του κτιρίου αυτού και την παρακαταθήκη του μεγάλου αρχιτέκτονα στην χώρα μας. Για αυτό και θα διατηρηθούν όλες οι τοιχογραφίες του κτιρίου, ένα δύσκολο και χρονοβόρο έργο. Θα γίνει ένα ξενοδοχείο που θα δώσει λάμψη στην πόλη, κάτι τελείως διαφορετικό. Βρισκόμαστε στη φάση επιλογής των αρχιτεκτονικών γραφείων που θα αναλάβουν τη σχεδίαση του ξενοδοχείου, το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξουμε σε τρία ή τέσσερα. Σε κάθε περίπτωση, διαφορετικό γραφείο θα αναλάβει τη σχεδίαση των εξωτερικών όψεων και διαφορετικό τον εσωτερικό σχεδιασμό.

    «Έγιναν πολλές συζητήσεις και διαμαρτυρίες σχετικές με τον κινηματογράφο Ιντεάλ. Πρέπει να πούμε ότι θα λειτουργήσει κανονικά ως πολιτιστικός χώρος, δηλαδή ως θέατρο, σινεμά και χώρος διεξαγωγής κάποιων εκδηλώσεων. Η ανακαίνισή του δε θα ξεκινήσει εντός της τρέχουσας τριετίας». Θυμίζουμε ότι το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 98 δωματίων, θα ανακαινιστεί βάσει επενδυτικού προγράμματος 36 εκατομμυρίων.

    Θα προηγηθεί η αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο. «Θα το μετατρέψουμε σε ένα από τα πιο σπουδαία θέρετρα γκολφ της Μεσογείου, μιας και θα φέρει την υπογραφή του Nicklaus. Με 3 ξενοδοχειακές μονάδες, μία μαρίνα, ένα shopping village και πολλά άλλα. «Το έργο θα ξεκινήσει από την κατασκευή του γηπέδου γκολφ και ενός ξενοδοχείου που θα εξυπηρετεί τους αθλητές». Να σημειωθεί εδώ ότι το project έχει προϋπολογισμό 360 εκατ. ευρώ.

    Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου είναι το Mitsis NU Piraeus Port, το ξενοδοχείο στον Πειραιά το οποίο ανακαινίστηκε σε διάστημα ενάμιση χρόνου. «Με το άνοιγμα του Mitsis NU Piraeus Port και το Sofitel Athens Airport ήδη στο χαρτοφυλάκιο, εδραιώνουμε την παρουσία μας στις δύο βασικές πύλες εισόδου και εξόδου των ταξιδιωτών της χώρας και αυτό είναι πολύ σημαντικό», τονίζει. Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται απέναντι από την Πύλη Ε7 του λιμένα Πειραιά, από όπου αναχωρούν πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες. «Στον Πειραιά παραλάβαμε το αποστακτήριο των οινοπνευματωδών ποτών METAXA. Όταν αγοράσαμε το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο, αλλά με ιστορικότητα, αφού από εδώ, από την οδό Αριστείδου, ξεκίνησε το 1888 η πορεία του ιστορικού κονιάκ, το οποίο εξελίχθηκε σε ένα διεθνές brand. Για να διατηρήσουμε την ιστορικότητα, κρατήσαμε στο σχεδιασμό τις καμάρες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, που συνδέουν το σημερινό κτίριο με το παρελθόν του». Φωτογραφίες, παλιές διαφημίσεις και βιβλία κοσμούν επίσης τη βιβλιοθήκη του NU Piraeus Port.

    Το ξενοδοχείο 101 δωματίων σχεδιάστηκε από τη Diversity Architects, με γνώμονα να αποκτήσει πρόσωπο στο λιμάνι. «Η τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο για εμάς. Τα 18 δωμάτια που δεν έχουν θέα στη θάλασσα, έχουν θέα σε δύο έργα τέχνης. Ένα γλυπτό από γυαλί και φυσικές πέτρες που κρέμεται από την οροφή του αιθρίου, μία ακόμα συνεργασία μας με τον “διεθνή” Κώστα Βαρώτσο, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα έργο για το Sofitel, και ένα mural από τον γνωστό graffiti artist Ιάσονα Μέγκουλα (Cacao Rocks). Το mural του Κωνσταντίνου Κακανιά με την γνωστή Κυρία Τεπενδρή κοσμεί τον τοίχο του εστιατορίου μας, Amber Cellar» λέει η κ. Μήτση και προσθέτει πως «εκτός από τις μεγάλες μονάδες που έχουμε, στοχεύουμε να εντάξουμε στο portfolio μικρά κτίρια, με ιστορικότητα, σε κομβικά σημεία».

    Όπως εκτιμά, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα σπάσει το ρεκόρ των τελευταίων 20 χρόνων. Σχολιάζοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης και υποδομών στην Ελλάδα, η κ. Μήτση αναφέρεται στην πρόσφατή εμπειρία που αποκόμισε από την επίσκεψή της σε Τόκυο και Κιότο, όπου οι τουρίστες εξυπηρετούνται μετά βίας από ελάχιστους αγγλόφωνους κατοίκους.



    ΣΧΟΛΙΑ