• Business

    Χρεοκόπησε η αμερικανική JC Penny


    Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικών πωλήσεων JC Penney, καθώς η πανδημία έσβησε τις ελπίδες της για ανάκαμψη των πωλήσεων, οι οποίες κινούνταν πτωτικά από το 2016.

    Το 2019 η εταιρεία με έδρα το Τέξας, που διαθέτει πάνω 800 καταστήματα και απασχολεί σχεδόν 85.000 άτομα, είχε καταγράψει πωλήσεις 11 δισ. δολαρίων και καθαρές ζημιές 268 εκατ. δολαρίων από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

    Η εταιρεία, υπέβαλε αίτηση  για προστασία από τους πιστωτές σε ομοσπονδιακό πτωχευτικό δικαστήριο στο Τέξας. Όπως ανέφερε  διαθέτει 500 εκατ. δολάρια σε μετρητά και πως έχει λάβει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση 900 εκατ. δολαρίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης. Επίσης, έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές, η οποία θα μειώσει κατά αρκετά δισεκατομμύρια το χρέος της, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης. Ανακοίνωσε, επίσης, πως σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα, όμως τα συγκεκριμένα καταστήματα που θα κλείσουν και ο χρόνος που θα συμβεί αυτό θα γνωστοποιηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες.

    «Η πανδημία του κορονοϊού (COVID-19) δημιούργησε πρωτοφανείς προκλήσεις για τις οικογένειές μας, τους αγαπημένους μας, τις κοινότητες και τη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική βιομηχανία λιανικής έχει βιώσει μια εντελώς διαφορετική νέα πραγματικότητα, απαιτώντας από την JC Penney να πάρει δύσκολες αποφάσεις αναφορικά με τη λειτουργία της επιχείρησής μας για την προστασία της ασφάλειας των συνεργατών και των πελατών μας, αλλά και του μέλλοντος του ομίλου», δήλωσε ο CEO Jill Soltau. «Ενώ εργαζόμασταν σε εναλλακτικές επιλογές για την ενίσχυση του ισολογισμού μας και για την επέκταση της χρηματοδότησής μας, το κλείσιμο των καταστημάτων μας λόγω της πανδημίας απαιτούσε μια πιο ολοκληρωμένη επανεξέταση του σχεδίου για να εξαλειφθεί το χρέος που βάραινε την εταιρεία», συμπλήρωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ