• Ροή Ειδήσεων

    Χρ. Χαρπαντίδης (Παπαστράτος): «Θέλουμε να φέρουμε και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα»

    Παπαστράτος: Η Ελλάδα κατέχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε παράνομα τσιγάρα στην Ε.Ε.

    Χρήστος Χαρπαντίδης


    «Είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε να φέρουμε και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Philip Morris στην ελληνική αγορά. Ο κ. Χαρπαντίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ που υλοποίησε στον Ασπρόπυργο στους ράβδους θερμαινόμενου καπνού δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων και εξέφρασε τη βούληση του ομίλου να συνεχίσει τις επενδύσεις στην χώρα.

    «Πιστέψαμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας παρά την κρίση και υλοποιήσαμε μια επένδυση που βάζει την Ελλάδα στο κέντρο της παγκόσμιας καινοτομίας. Έτσι και τώρα, προσπαθούμε να πείσουμε τα κεντρικά για να κάνουμε και άλλες επενδύσεις στην χώρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

    Να σημειωθεί πως το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο είναι ένα από τα δύο εργοστάσια της Philip Morris International στον κόσμο που παράγουν θερμαινόμενους ράβδους καπνού για το προϊόν IQOS. Ο επικεφαλής της Παπαστράτος δήλωσε ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα πορεία του IQOS, λέγοντας πως ήδη το 80% της παραγωγής εξάγεται σε πάνω από 40 χώρες με την ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Ιαπωνίας να αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό.

    Συνολικά, παγκοσμίως οι χρήστες του ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά όπως είπε είναι και τα μηνύματα και στην χώρα μας, με περίπου 150.000 καπνιστές να έχουν στραφεί στο συγκεκριμένο προϊόν και μερίδιο πάνω από 7% στο σύνολο της αγοράς καπνικών προϊόντων.

    Ιδιαίτερη μνεία μετά από σχετική ερώτηση έκανε ο κ. Χαρπαντίδης και στο λαθρεμπόριο, τονίζοντας πως το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και πλέον αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής αγοράς. Αυτό, πρόσθεσε, είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό λαθραίων τσιγάρων στην ΕΕ με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η Λετονία.

    Η έξαρση του φαινομένου σύμφωνα με το στέλεχος της Παπαστράτος ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα που επιβλήθηκε έκτοτε ενώ τόνισε πως οι συνέπειες του είναι οδυνηρές όχι μόνο για τις εταιρείες αλλά και για το Κράτος, καθώς υπολογίζεται ότι χάνει πάνω από 600 εκατ. ευρώ δημόσια έσοδα από το λαθρεμπόριο καπνικών.

    Αν και αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους, επεσήμανε πως οι λαθρέμποροι έχουν αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουν (το modus operandi) και πλέον αντί να στέλνουν «καραβιές» με λαθραία τσιγάρα από τις χώρες που φτιάχνονται, τα κατασκευάζουν εδώ σε παράνομα εργαστήρια ανά την Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μεγάλη δωρεά της Παπαστράτος στην Πυροσβεστική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαστράτος: Κεραυνός εν αιθρία το νομοσχέδιο-Eξισώνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τα συμβατικά



    ΣΧΟΛΙΑ