• Business

    Χόλιγουντ: Συμφωνία Ένωσης Σκηνοθετών και στούντιο – Για πρώτη φορά αναφορά σε απαγόρευση τεχνητής νοημοσύνης

    • NewsRoom


    Tο Σωματείο Σκηνοθετών της Αμερικής κατέληξε σε μια αρχική προσωρινή συμφωνία με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, η οποία εκπροσωπεί τα στούντιο του Χόλιγουντ, μια νίκη για ένα από τα πολλά συνδικάτα της βιομηχανίας ψυχαγωγίας που αναζητούν προσαρμοσμένες συμβάσεις αυτό το καλοκαίρι.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η προσωρινή συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο θα χορηγήσει αύξηση μισθού 5% τον πρώτο χρόνο της σύμβασης, 4% το δεύτερο έτος και 3,5% τον τρίτο χρόνο, σύμφωνα με δήλωση του συνδικάτου, DGA. Η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα καθήκοντα που εκτελούνται από τα μέλη, καθώς η τεχνολογία δεν θεωρείται άτομο.

    «Καταλήξαμε σε μια πραγματικά ιστορική συμφωνία», δήλωσε στη δήλωση ο Jon Avnet, πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της DGA., ο οποίος μίλησε για πρόοδο στους τομείς του μισθολογικού, την ασφάλεια, τη διαφορετικότητα, το streaming και την προστασία από ζητήματα όπως η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης.

    Η συμφωνία μπορεί να δώσει μια αχτίδα ελπίδας σε άλλα συνδικάτα του κλάδου της βιομηχανίας θεάματος που υποστηρίζουν υψηλότερες αμοιβές και ασφάλειες προσωπικού. Το Writers Guild of America, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 11.000 σεναριογράφους, βρίσκεται σε απεργία από τον Μάιο , με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο της βιομηχανίας να σταματήσουν τις πληρωμές σε ορισμένους συγγραφείς-παραγωγούς.

    Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αίθουσα συγγραφέων είναι μια από τις κύριες ανησυχίες για τους εργαζόμενους στο Χόλιγουντ, καθώς οι εταιρείες πολυμέσων αρχίζουν να εφαρμόζουν νέα τεχνολογία στη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου τους. Ο κορεσμός της αγοράς streaming έχει επίσης εισαγάγει γρήγορες αλλαγές στις ανάγκες προσωπικού, οδηγώντας ορισμένα στούντιο του Χόλιγουντ σε μαζικές απολύσεις.

    Το Writers Guild of America εξέδωσε μια δήλωση, μαζί με άλλες συντεχνίες, ενόψει των διαπραγματεύσεων της DGA το περασμένο Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι στέκονται αλληλέγγυοι.

    Η συμφωνία πρόκειται να υποβληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Διευθυντών της Αμερικής σε ειδική συνεδρίαση την Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης

    OPEC+: Κατά επιπλέον 1 εκατ. βαρέλια μειώνει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου η Σαουδική Αραβία (upd)

    Στόλτενμπεργκ: Τουρκία και η Σουηδία θα συναντηθούν ξανά στις 12 Ιουνίου για συνομιλίες

    Νετανιάχου κατά IAEA: Αναποτελεσματική η αστυνόμευση των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ