• Business

    Χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού LVΜΗ, Burberry, Hermes, αξίας 1 δισ. δολ. βρέθηκαν σε αποθήκη του Μανχάταν

    • NewsRoom

    Τα ευρήματα από την κατάσχεση-μαμούθ των προϊόντων μαϊμού των αμερικανικών αρχών. Πηγή: Bloomberg


    Δεκάδες χιλιάδες αξεσουάρ-μαϊμού με λογότυπα πολυτελών οίκων όπως LVΜΗ, Marc Jacobs, Christian Dior, Gucci, Burberry και Hermes κατασχέθηκαν από τις αρχές των ΗΠΑ, με την αξία τους να υπολογίζεται στο 1 δισ. δολαρίων.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει από τις αρχές σε προϊόντα –μαϊμού, με τις αρχές να συλλαμβάνουν δύο άνδρες, τον Adama Sow, 38 ετών και του Abdulai Jallow, 48 ετών με την κατηγορία ότι διηυθύναν παράνομη επιχείρηση με έδρα μια αποθήκη στο Μανχάταν, σύμφωνα με ανακοίνωση των εισαγγελέων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περισσότερα από 83.000 προϊόντα-μαϊμού αφαιρέθηκαν από εγκαταστάσεις που ελέγχονταν από τον Sow, ο οποίος ζούσε στο Κουίνς, και περισσότερα από 50.000 βρέθηκαν σε εγκαταστάσεις που ελέγχονταν από τον Jallow, ο οποίος ζούσε στο Μανχάταν. Εάν οι δύο άνδρες καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

    Στις φωτογραφίες από την αποθήκη που ερεύνησαν οι αρχές, φαίνονται χιλιάδες προϊόντα όπως τσάντες, σακίδια πλάτης, πορτοφόλια, σακίδια και γυαλιά ηλίου με λογότυπα των οίκων Louis Vuitton, Marc Jacobs, Christian Dior, Gucci, Burberry και Hermes, στοιβαγμένα σε μεταλλικά ράφια.

    «Η διακίνηση προϊόντων-μαϊμού είναι ένα έγκλημα με θύματα τις νόμιμες επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τους καταναλωτές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης Edward A. Caban.

    Διαβάστε επίσης:

    Burberry: Επιβραδύνθηκαν οι πωλήσεις στο γ’ τρίμηνο – Βουτιά 11% στη μετοχή

    Απώλειες δισεκατομμυρίων στις ευρωαγορές – Σκληρή προσγείωση για fintech και πολυτέλεια

    Richemont: Βουτιά 6% για τη μετοχή –Υποχωρούν οι πωλήσεις στον κλάδο πολυτέλειας



    ΣΧΟΛΙΑ