• Business

    Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone): «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν θα δοθεί το μήνυμα της ανάκαμψης»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τέλος στη συνεργασία της Νova με τη Vodafone TV 

    Χάρης Μπρουμίδης. CEO VODAFONE


    «Ζούμε πρωτοφανή κατάσταση. Η κρίση υγείας οδηγεί και σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. Έχουμε δει τις προβλέψεις για ύφεση 10% την Ελλάδα, μεγαλύτερη από ότι σε άλλες χώρες, εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει στη χώρα μας ο τουρισμός» τόνισε χθες κατά την on line συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης.

    Όπως είπε «δεν υπάρχει κλάδος ή επιχείρηση που να έχει ανοσία στην κρίση υγείας που βιώνουμε. Οι τηλεπικοινωνίες μπορεί να μην είναι αερομεταφορές, ωστόσο, επηρεάζονται από την πτώση του τουρισμού λόγω περιαγωγής και από τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Παρά το γεγονός ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι σε καλύτερη θέση θα υπάρξει μείωση των μεγεθών τους. Παράλληλα υπάρχουν και ευκαιρίες από τη χρήση νέων υπηρεσιών. Δεν πρέπει να κοιτάμε τόσο τους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά να είμαστε έτοιμοι όταν θα δοθεί το μήνυμα της ανάκαμψης», καθώς σύμφωνα με την εκτίμησή του, «η ανάκαμψη θα είναι μεγάλη και απότομη, όταν ελεγχθεί ο ιός». 

    Απαντώντας επίσης χθες σε ερώτηση σχετική με τις εφαρμογές ιχνηλάτησης ο κ. Μπρουμίδης σημείωσε πως «δεν θεωρώ πως πρέπει εμείς να μπούμε σε συζήτηση για την ιχνηλάτηση επαφών. Αν η πολιτεία ή κάποιοι από εμάς επιλέξουν να κατεβάσουν κάποια τέτοια εφαρμογή σε ατομικό επίπεδο, είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Εμείς ως Vodafone αναφερόμαστε πάντα στη διάθεση δεδομένων που είναι πλήρως ανώνυμα και μπορούν να στηρίξουν τη λήψη αποφάσεων».

    Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου της Vodafone χθες o διευθύνων σύμβουλος Nick Read ανακοίνωσε και μείωση των λειτουργικών δαπανών στις ευρωπαϊκές εταιρείες του group με περαιτέρω περικοπές ύψους 1 δις. ευρώ για μια περίοδο τριών ετών.

    Παράλληλα με την εξοικονόμηση opex, ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων του που αφορούν τις κεραίες (παθητικός εξοπλισμός) στην Ευρώπη. Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα εισαχθεί, εκτός απρόοπτου, στο χρηματιστήριο αρχές του 2021.

    Στην Ελλάδα η Vodafone διατηρεί κοινή εταιρεία με τη Wind (Victus) στην οποία έχουν παραχωρήσει τη λειτουργία τμήματος του δικτύου τους. Ως εκ τούτου βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για το αν η συνεργασία αυτή θα λάβει νέα μορφή με μια πιθανή αξιοποίηση της παθητικής υποδομής των δύο δικτύων, στο πλαίσιο της προαναφερόμενης νέας εταιρείας του ομίλου της Vodafone.



    ΣΧΟΛΙΑ