• Business

    Χαλυβουργία Ελλάδος: Δεκαετές PPA με την Interphoton για 104 MW

    Γιάννης Μάνεσης (Χαλυβουργία Ελλάδας): Ελπίζουμε τα δημόσια έργα να ενισχύσουν την ελληνική αγορά το 2022


    Συμφωνία προμήθειας ενέργειας μέσω PPA έχει ολοκληρώσει από τον Ιούλιο του 2023 η Χαλυβουργία Ελλάδος με την Interphoton, σύμφωνα με πληροφορίες.

    To PPA είναι δεκαετούς διάρκειας αφορά 104 MW έχει κατατεθεί στον ΑΔΜΗΕ και αναμένει όρους σύνδεσης. H ενέργεια, αναφέρουν πηγές,  θα παραχθεί από τα 14 φωτοβολταϊκά της Interphoton σε Λάρισα και Θεσσαλία και στόχος της Χαλυβουργίας Ελλάδας με την κίνηση αυτή είναι να μειώσει το ενεργειακό της κόστος και να μειώσει ο περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

    Η βιομηχανία καταναλώνει 300.000 MWh το χρόνο και σήμερα αγοράζει ρεύμα από τη ΔΕΗ.

    Το ενεργειακό κόστος ήταν πολύ υψηλό για την εταιρεία το 2022 όταν οι τιμές ενέργειας ήταν στα ύψη, μειώθηκε το 2023 ειδικά με την αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας μετά το καλοκαίρι του 2023 και αναμένεται ακόμη χαμηλότερο φέτος.

    Ωστόσο, η σύναψη της συμφωνίας PPA κρίνεται απαραίτητη γιατί προστατεύει την εταιρεία από μελλοντικές διακυμάνσεις στις τιμές ενέργειας και μειώνει τις εκπομπές ρύπων από την κατανάλωση ενέργειας.

    Ο Όμιλος Interphoton

    Ο Όμιλος Interphoton διαθέτει ήδη ένα πορτφόλιο 71 MW Φωτοβολταϊκών και Αιολικών σταθμών εν λειτουργία ενώ τα νέα (υπό ανάπτυξη) έργα του Ομίλου αποτελούνται από 700MW, εκ των οποίων 240MW αφορούν Φωτοβολταϊκούς σταθμούς, 86 MW υβριδικά έργα (φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνδυαστικά με αποθήκευση ενέργειας), 92 MW Αιολικούς σταθμούς και 280MW Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (BESS). Τα νέα έργα βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

    Ο Επενδυτικός  Όμιλος INTERPHOTON δραστηριοποιείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικεύεται στην κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση φωτοβολταϊκών και αιολικών έργων, καθώς και στις οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές κατασκευές.

    Το 2008, ο Όμιλος INTERPHOTON ενεργοποιήθηκε στον κλάδο της ενέργειας καθώς επένδυσε και κατασκεύασε έντεκα (11) Φωτοβολταϊκά Πάρκα και, αργότερα, δύο Αιολικά, συνολικής ικανότητας 50 MW.



    ΣΧΟΛΙΑ