• Business

    Cenergy: Στα 1,17 δισ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο – Πάνω από τα 3 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο παραγγελιών

    • NewsRoom
    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Σταθερά υψηλές επιδόσεις και στους δύο τομείς της κατέγραψε η Cenergy στο εννεάμηνο του 2023, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για την ετήσια κερδοφορία, με το  ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών να τροφοδοτεί νέα επενδυτικά σχέδια.

    Ειδικότερα:

    -Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,17 δισ. ευρώ, 12% υψηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους (9Μ 2022: 1,05 δισ. ευρώ).

    -Η λειτουργική κερδοφορία βελτιώθηκε σημαντικά με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται στα 145 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2023 (+53% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Τα
    περιθώρια κέρδους για το εννεάμηνο 2023 ξεπέρασαν το 15% λόγω του βελτιωμένου μείγματος προϊόντων και ενεργειακών έργων και στους δύο τομείς.

    -Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών πέρασε το όριο των 3 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 (από 2,5 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου και 2 δισ. ευρώ εννέα μήνες νωρίτερα). Η επέκταση της παραγωγικής
    δυναμικότητας υποβρυχίων καλωδίων συνεχίζεται βάσει προγράμματος, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα των σωλήνων χάλυβα προκειμένου να εξυπηρετηθεί το αυξανόμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.

    – Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και ανήλθαν σε 60,1 εκατ. ευρώ (53,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2022) με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους
    να διαμορφώνονται σε 47,2 εκατ. ευρώ (+7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, 9Μ 2022: 44,1 εκατ. ευρώ).

    – Η εκτίμηση για το οικονομικό έτος 2023 επικαιροποιείται και το αναπροσαρμοσμένο EBITDA (α-EBITDA) αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 190 και 200 εκατ. ευρώ.

    Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings, δήλωσε:

    Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την επίτευξη νέου ιστορικά υψηλού τριμηνιαίου EBITDA για το γ’ τρίμηνο του 2023, ενώ παράλληλα πετυχαίνουμε ένα ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο παραγγελιών, πάνω από τα
    3δισ. ευρώ, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου.

    Οι ισχυρές επιδόσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών επιβεβαιώνουν την ικανότητα της Cenergy Holdings να δημιουργεί αξία στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, διατηρήσαμε, και στους δύο τομείς, υψηλή αξιοποίηση της παραγωγικής μας δυναμικότητας σε όλες τις γραμμές παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή η εκτέλεση των έργων που έχουν αναληφθεί συνεχίστηκε απρόσκοπτα.

    Τα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου μας δίνουν εμπιστοσύνη ότι θα πετύχουμε τους στόχους κερδοφορίας για το 2023, ενώ ταυτόχρονα μας επιτρέπουν αφενός να προγραμματίσουμε νέες επενδύσεις, επωφελούμενοι από τις παγκόσμιες τάσεις (sustainability megatrends) για βιώσιμη ανάπτυξη, και αφετέρου να ενισχύσουμε τη θέση μας ως αρωγός στην «πράσινη μετάβαση» που συντελείται διεθνώς.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζον Πόλσον: Παραμένει η δικαστική διαμάχη με πρώην συνεργάτη του

    Γιάννης Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Πιο ανθεκτικός απ’ όσο περιμέναμε ο τουρισμός μετά την πανδημία

    Vitol: Συμφωνία για την εξαγορά 770 πρατηρίων καυσίμων της BP



    ΣΧΟΛΙΑ