• Business

    Cenergy: Συνεχίζει τη στρατηγική επέκταση στην Ευρώπη και στα έργα ενεργειακής μετάβασης

    Cenergy: Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός δυναμικού καλωδίου για τα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα

    Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Με ένα ακόμη έργο στη Δανία, η Cenergy Holdings SA επιβεβαιώνει τη στρατηγική της επέκτασης στις αγορές της Ευρώπης αλλά και τον προσανατολισμό της στα έργα ενεργειακής μετάβασης.

    Το έργο που ανακοίνωσε χθες η θυγατρική της, Hellenic Cables, που συνιστά τον κλάδο καλωδίων της, είναι ένα μικρό σχετικά έργο με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Δανίας Energinet και αναδεικνύει τη δυναμική της εταιρείας στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου έχει και στόχο να μπει με τα καινοτόμα προϊόντα της. Το έργο αφορά τη μεταφορά καθαρής ενέργειας από το εργοστάσιο βιομάζας ενώ η νέα αυτή ανάθεση στην ίδια εταιρεία επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία της εταιρείας με τον πελάτη της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί.

    Ταυτόχρονα καθιερώνει τη Cenergy στη λίστα των ευρωπαϊκών εταιρειών-προμηθευτών σε έργα ενεργειακής μετάβασης που αυξάνονται συστηματικά σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες.

    Το νέο συμβόλαιο

    Το συμβόλαιο που ανατέθηκε στην Hellenic Cables  αφορά την συνολική προμήθεια ενός καλωδιακού συστήματος 145 kV το οποίο θα ενώνει την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Amager Power (AMV) με τον υποσταθμό στο Svanemølle (SMK) της Δανίας.

    Σύμφωνα με την Energinet, το συγκεκριμένο έργο συνεισφέρει στη δημιουργία μιας κλιματικά ουδέτερης αλυσίδας εφοδιασμού στον κλάδο.

    Η Hellenic Cables είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια και μεταφορά περίπου 11 χλμ. υποβρυχίων καλωδίων, 145 kV με μόνωση XLPE.

    Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια σχετικών εξαρτημάτων και έργων εποπτείας. Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, μίας παγκοσμίου κλάσης εγκατάσταση παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων, υψηλής και υπερυψηλής τάσης για υπεράκτιες εφαρμογές.

    Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2021.Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία μετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης.

    Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα.

    Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.

    Η Energinet είναι μια ανεξάρτητη δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δανικό κράτος υπό το Υπουργείο Κλίματος και Ενέργειας.  Κατέχει, λειτουργεί και αναπτύσσει τα συστήματα μεταφοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στην Δανία.

    Cenergy: Νέο συμβόλαιο με την Energinet Δανίας για υποβρύχια καλώδια Υψηλής Τάσης

    Cenergy Holdings: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Nexans

    Cenergy Holdings: Νέο έργο για την Ελληνικά Καλώδια στο Ηνωμένο Βασίλειο



    ΣΧΟΛΙΑ