• Business

    Cenergy Holdings: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Nexans

    • NewsRoom
    Μιχάλης Στασινόπουλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

    Μιχάλης Στασινόπουλος, πρόεδρος ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ


    Στην ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό ότι οι διαπραγματεύσεις με τον γαλλικό όμιλο Nexans έληξαν χωρίς αποτέλεσμα προχώρησε η Cenergy Holdings.

    Ακαρπες ήταν οι διαπραγματεύσεις για την πολυαναμενόμενη συμφωνία της θυγατρικής της Viohalco «Cenergy Holdings» με τον όμιλο Nexans, όπως γνωστοποίησε η πρώτη με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο:

    Αναλυτικά:

    Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας με την επωνυμία Viοhalco SA (στο εξής η «Εταιρεία») της 12ης Νοεμβρίου 2020, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της θυγατρικής της Cenergy Holdings SA και του ομίλου Nexans έληξαν χωρίς αποτέλεσμα.

    Όπως είχε γίνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο, οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συζητήσεις για ενδεχόμενη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων.

    Συγκεκριμένα με ανακοινώσεις τους η Βιοχάλκο και η θυγατρική της, Cenergy, επιβεβαίωναν πως βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις ήταν σε πρώιμο στάδιο.

    Να σημειωθεί ότι η είδηση πυροδότησε εκροές από τη μετοχή της ελληνικής εισηγμένης, με αποτέλεσμα λίγο μετά το άνοιγμα να καταγράφει απώλειες πάνω από 10%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ