• Business

    Capital One: Έκλεισε το μεγαλύτερο deal της χρονιάς – Eξαγοράζει τη Discover για $35,3 δισ.

    • Bloomberg
    Richard Dana Fairbank, CEO Capital One Πηγή: The Washington Post Michael G. Rhodes, CEO Discover Financial Services

    Richard Dana Fairbank, CEO Capital One Πηγή: The Washington Post Michael G. Rhodes, CEO Discover Financial Services


    Στην απόκτηση της εταιρείας χρηµατοπιστωτικών υπηρεσιών, Discover Financial Services, προχωρά ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός Capital One Financial, σε μια συμφωνία αξίας 35,3 δισ. δολαρίων, δίνοντας στη συνδυασμένη οντότητα ισχυρότερο έδαφος, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα “μεγαθήρια” της Wall Street.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία παγκοσμίως από τις αρχές του έτους, η οποία υπερβαίνει το deal της Synopsys για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού Ansys έναντι 34 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο.

    Επιπλέον, είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ από τότε που η Bank of America αγόρασε τη Merrill Lynch για 50 δισ. δολάρια. το 2009.

    Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Discover θα λάβουν 1,0192 μετοχές της Capital One για κάθε μετοχή που κατέχουν ή περίπου 26% premium από την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή στα 110,49 δολάρια.

    Οι μέτοχοι της Capital One πρόκειται να ελέγχουν το 60% της νέας εταιρείας που προκύπτει από την συγχώνευση και εκείνοι της Discover, θα ελέγχουν το υπόλοιπο 40%.

    Η είδηση για το deal, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg News, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων και των μετόχων και των δύο εταιρειών.

    Σημειώνεται ότι με βάση το ενεργητικό, η Discover είναι η 27η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 150 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve, ενώ η Capital One, είναι η ένατη μεγαλύτερη με περιουσιακά στοιχεία 476 δισ. δολάρια.

    Η συνδυασμένη οντότητα θα είναι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, με βάση τα στοιχεία της Fed για τις τράπεζες που είναι υπό την εποπτεία της.

    Η συγχώνευση των δύο εταιρειών συγκεντρώνει δύο ιστορικές επωνυμίες καταναλωτικής χρηματοδότησης, ένας συνδυασμός που θα ξεπεράσει τους ανταγωνιστές JPMorgan Chase και Citigroup, ως προς τον όγκο δανείων με πιστωτικές κάρτες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg Intelligence.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κορυφώνεται ο δικαστικός αγώνας: Αίτημα απόρριψης της αγωγής του Γιώργου Οικονόμου από την Αλίκη Παληού

    Intralot: Από 6% έως 6,40% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο των €130 εκατ.

    Titan: Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας για τον Όμιλο το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ