array(0) {
}
        
    
Menu
1.38%
Τζίρος: 160.83 εκατ.

Ο Αντετοκούνμπο και το trade των 250 εκατ. δολαρίων που μπορεί να αλλάξει την ιστορία του ΝΒΑ!

Business

Byron Allen: Προσφορά εξαγοράς της Paramount από τον μεγιστάνα των media για $14,3 δισ.

Byron Allen (Πηγή: Kyle Grillot/Bloomberg)
Comments

Μία προσφορά μαμούθ απέστειλε ο Αμερικανός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Byron Allen, για την εξαγορά της Paramount Global, έναντι τιμήματος 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Bob Bakish, ανακοίνωσε απολύσεις στην εταιρεία, επικαλούμενος την ανάγκη να περιοριστούν τα έξοδα.

Ειδικότερα, ο Allen πρόσφερε 28,58 δολάρια για τις μετοχές με δικαίωμα ψήφου της Paramount, 50% premium σε πρόσφατες συναλλαγές και 21,53 δολάρια για τις μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου.

1

Συμπεριλαμβανομένου του υπάρχοντος χρέους, η συνολική αξία αυξάνεται σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της Paramount χωρίς δικαίωμα ψήφου, σημείωσαν άνοδο 22% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Τετάρτη στα 16,70 δολάρια.

Εάν τα κέρδη διατηρηθούν, θα καταγραφεί η μεγαλύτερη ενδοημερήσια αύξηση από τον Μάρτιο του 2020.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου, Allen Media Group, επιβεβαίωσε στο Bloomberg News ότι έκανε μια προσφορά, ενώ εκπρόσωποι της Paramount αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

«Αυτή η προσφορά των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει χρέος και ίδια κεφάλαια, είναι η καλύτερη λύση για όλους τους μετόχους της Paramount Global και η προσφορά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να συνεχιστεί», ανέφερε η εταιρεία του Allen.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει μακροπρόθεσμο δανεισμό ύψους 15,6 δισ. δολαρίων, ενώ οι επενδυτές έχουν κάνει διάφορες εικασίες για το πώς η εταιρεία θα μπορέσει να χαράξει πορεία μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με το bloomberg, αυτή συμφωνία της Paramount – ένα από τα “κοσμήματα του στέμματος” σε μια παγκόσμια αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης που ελέγχεται από την οικογένεια Redstone – δεν θα ήταν εύκολο να ολοκληρωθεί.

Η εταιρεία κατέγραψε λειτουργικά έσοδα πριν από τις αποσβέσεις 1,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, μείωση 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις, στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, παρέμειναν σταθερές.

Τα “γενναία” σχέδια του Allen

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Allen θα δανειζόταν σε μια εποχή πολύ υψηλότερων επιτοκίων, “χρησιμοποιώντας” ορισμένες από τις προηγούμενες εξαγορές του. Επίσης, στο πρόγραμμα έχει τράπεζες και άλλους επενδυτές, οι οποίοι βρίσκονται στην λίστα προσέγγισης.

Το σχέδιό του, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, είναι να πουλήσει το κινηματογραφικό στούντιο της Paramount, τα ακίνητα και κάποια πνευματική ιδιοκτησία.

Ωστόσο, θα διατηρήσει τα τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας steraming Paramount+, και θα τα “τρέξει” πιο οικονομικά.

Η φήμη περί εξαγοράς της Paramount, της μητρικής εταιρείας του CBS, του Nickelodeon και άλλων καναλιών, κυκλοφορεί εδώ και μήνες, από τότε που ο ανεξάρτητος παραγωγός Ντέιβιντ Έλισον, ξεκίνησε να συζητά για εξαγορά των μετοχών της οικογένειας Redstone.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Allen έχει ξοδέψει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία όπως το Weather Channel και μια σειρά από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς από τη Χονολουλού έως την Τούσον.

Εάν γίνει δεκτή η προσφορά του για την Paramount, θα συγχωνεύσει τα υπάρχοντα τηλεοπτικά του στοιχεία στη νέα εταιρεία.

10 δισ. δολάρια για το ABC

Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία που αφορούν τα μέσα ενημέρωσης, καθώς έχει ήδη κερδίσει ρυθμιστικές εγκρίσεις για να έχει στην ιδιοκτησία του σταθμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, πέρσι, υπέβαλε προσφορά για τα κανάλια BET και VHF της Paramount, επαναλαμβάνοντας μία προσφορά για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έστειλε γραπτή προσφορά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Walt Disney, Bob Iger, προσφέροντάς 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και προσωρινά, για το δίκτυο ABC της Disney, καθώς και για τα cable κανάλια FX και National Geographic.

Ο Iger, ο οποίος είχε προηγουμένως αναφέρει ότι δεν είναι αρνητικός στην πώληση, στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν ήθελε να πουλήσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Allen, έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αγοράσει διάφορες ιδιοκτησίες, από τον τηλεοπτικό σταθμό Tegna, έως την ποδοσφαιρική ομάδα Denver Broncos.

Διαβάστε επίσης: 

Shein και Zara συμπιέζουν την H&M οδηγώντας σε παραίτηση τη CEO

Έλον Μασκ: Δικαστής ακύρωσε αμοιβή μαμούθ $56 δισ. με την Tesla

Vodafone: Απορρίπτει ξανά προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντετοκούνμπο και το trade των 250 εκατ. δολαρίων που μπορεί να αλλάξει την ιστορία του ΝΒΑ!
Η «ψηφιακή θωράκιση» του Δημοσίου: Πώς το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ «χτίζει» ασφαλείς υπηρεσίες
Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy): «Πιθανή επίσπευση της ερευνητικής γεώτρησης στο Ιόνιο»
Sanja Bozhinovska (Υπουργός Ενέργειας Β.Μακεδονίας): Η ενεργειακή μας ασφάλεια εξαρτάται από το πόσο καλά συνδεδεμένοι είμαστε με τους γείτονές μας
Το διπλό στοίχημα του Γιάννη Μασούτη
Allwyn Forward: Οι νέες 19 επιχειρήσεις στο oικοσύστημα της Allwyn, τα βραβεία 2026 και ο διάλογος για το ΑΙ
Ο Μονεμβασιώτης έφερε στον Ηρακλή το μεγαλύτερο προπονητικό στοίχημα της νέας Super League
ΔΕΗ: Εισηγήσεις από τους βασικούς συντονιστές στη διοίκηση Στάσση για να αυξηθεί και να  πάει η  ΑΜΚ στα 6 δισ. ευρώ
ΣΤΕΑΤ: Πακέτο παρεμβάσεων για έργα και χρηματοδότηση – Το μήνυμα των εργολάβων εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας
Αναβολή Εβδομάδας Μόδας Αθήνας: Τι δηλώνει η Διευθύντρια του θεσμού Τόνια Φουσέκη