ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ιταλία αναμένεται να ζητήσει από τον ESM δάνεια 15 δις. ευρώ, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη δύο πηγές του υπουργείου. Το αίτημα δεν θα αφορά μόνο την Banca Monte dei Paschi di Siena, αλλά επίσης και άλλες τράπεζες της χώρας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Το σχήμα που θα εφαρμοστεί θα είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην Ισπανία το 2012 για να αποφευχθεί η κατάρρευση του τραπεζικού τομέα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σε αντάλλαγμα για τα κεφάλαια, η Ιταλία θα πρέπει να δεσμευτεί να περιορίσει τον προϋπολογισμό της, ενώ το διάταγμα για την χρήση των πόρων θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι τέλος του έτους από τη νέα κυβέρνηση της χώρας, τονίζει το δημοσίευμα της La Stampa.
Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε πως η Ιταλία δεν ετοιμάζει ένα αίτημα για δάνειο από τον ESM προκειμένου να υποστηρίξει τον τραπεζικό της κλάδο.
Λίγο αργότερα και ο ESM διέψευσε ότι υπάρχει αίτημα των ιταλικών αρχών για κεφαλαιακή ενίσχυση ή ότι διεξάγονται συζητήσεις με τις ιταλικές αρχές για ένα δάνειο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στενά του Ορμούζ: Μόλις 4 πλοία εξήλθαν από τον Περσικό Κόλπο το τελευταίο 24ωρο
- Σαουδική Αραβία: Ο αγωγός πετρελαίου που παρακάμπτει το Ορμούζ έφτασε στον στόχο των 7 εκατ. βαρελιών ημερησίως
- ‘Αννα Διαμαντοπούλου: Αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η συντήρηση, ο πελατειασμός κι ο κάθε λογής λαϊκισμός
- Γαλλία: Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Bank of America στο Παρίσι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.