• Business

    Πλοιοκτήτες vs ΠΝΟ: «Σεβαστά και δίκαια τα αιτήματά σας, αλλά αρκετά πια…»

    ΠΝΟ


    Την άποψη του για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ εκφράζουν οι πλοιοκτήτες, μέσω ανακοίνωσης του Συνδέσμου τους.

    Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) χαρακτήρισε μεν δίκαια τα αιτήματα των ναυτικών, ωστόσο δεν μπορεί να μην λάβει υπόψιν του και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινή διαβίωση των νησιωτών, στη διακίνηση του επιβατικού κοινού αλλά και στη διακίνηση εμπορευμάτων ως συνέπειες της «πρωτοφανούς» σε διάρκεια απεργίας της ΠΝΟ, όπως την χαρακτηρίζει.

    Ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ να διακόψει άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποκαθιστώντας την ομαλότητα στα ελληνικά νησιά, καθώς έχουν προκληθεί «καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    «Η πρωτοφανής σε διάρκεια απεργία της ΠΝΟ και των πληρωμάτων των Ακτοπλοϊκών πλοίων έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση των νησιωτών μας, στη διακίνηση του επιβατικού κοινού και παράλληλα στη διακίνηση εμπορευμάτων με καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών.

    Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ να διακόψει άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποκαθιστώντας την ομαλότητα στα νησιά μας. Επιπλέον εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας σε ότι αφορά στην αύξηση της φορολογίας των ναυτικών, η οποία θα έχει πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες στη Ναυτιλία μας, στην καλή εξυπηρέτηση και ανάπτυξη των νησιών μας, στον τουρισμό της Χώρας και στην προστασία των Εθνικών μας συμφερόντων σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την πατρίδα μας.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απεργία ΠΝΟ: Πληθαίνουν οι απεργοσπάστες – Πλοίο της Minoan απέπλευσε για να παραλάβει αποκλεισμένους οδηγούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεργία ΠΝΟ: «Βαθαίνει» το χάσμα κυβέρνησης-ναυτικών – «Στενάζουν» τα αποκλεισμένα νησιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουρουμπλής: «Δεν θα κάνω ήρωες κάποιους – Ακατανόητη η απεργία της ΠΝΟ»



    ΣΧΟΛΙΑ