• Business

    Ποιοι θέλουν την κρατικοποίηση της Forthnet; Γιατί οι τράπεζες δεν διορίζουν επίτροπο

    Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Forthnet

    Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Forthnet


    Έχει γίνει πλέον κάτι σαν κακόγουστο αστείο: Πότε επιτέλους θα διορίσουν οι τράπεζες τον άνθρωπο που θα αναλάβει την εξυγίανση της Forthnet; Ήδη εδώ και ένα μήνα υποτίθεται ότι αναζητείται το στέλεχος αυτό, όμως ακόμα δεν έχουμε κανένα νέο από αυτό το μέτωπο. Μήπως τελικά πίσω από αυτήν την αδράνεια κρύβεται κάτι άλλο;

    Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα στο mononews.gr, οι τράπεζες βρίσκονται σε αναζήτηση (;) ενός ανεξάρτητου, ικανού στελέχους που θα αναλάβει ρόλο «στρατηγού» στη Forthnet, παραγκωνίζοντας τον νυν επικεφαλής Πάνο Παπαδόπουλο (στον οποίο οι τράπεζες, σύμφωνα με πηγές του mononews.gr, χρεώνουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία και δεν τον εμπιστεύονται), με βασική αρμοδιότητα τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της, μετά τον οποίο θα ακολουθήσουν, μάλλον αναπόφευκτα, ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μειώσεις μισθών, προκειμένου να μπορέσει η Forthnet να επιστρέψει στην κανονικότητα.

    Και μπορεί η δικαιολογία της δυσκολίας του εγχειρήματος (δεν είναι κι εύκολο να βρεθεί ένα τέτοιο ικανό στέλεχος, ομολογουμένως) να είχε αρχικά βάση, όμως πλέον έχει περάσει τόσος καιρός, που μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουμε αλλού τα αίτια της καθυστέρησης…

    Ίσως λοιπόν αυτή η καθυστέρηση να οφείλεται στο γεγονός ότι “κάποιοι” φέρονται να προωθούν την κρατικοποίηση της Forthnet, ώστε να αποκτήσει και πάλι το Δημόσιο μία κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΤΕ. Πρόκειται άλλωστε για μία εταιρεία με ελκυστικό προφίλ, δεδομένου ότι στο δυναμικό της έχει και τη συνδρομητική τηλεόραση Nova που εκτιμάται ότι παρουσιάζει πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης.

    Για την ώρα, βέβαια, όλα αυτά είναι στο στάδιο της φημολογίας και δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω που να δείχνει πως υπάρχει κάποιος τέτοιος σχεδιασμός για τη Forthnet. Όμως δεν θα πρέπει να περνάει στα “ψιλά” το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει εγκεκριμένο ένα κονδύλι ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ για την Ψηφιακή Ελλάδα, το οποίο έχει περάσει στην δικαιοδοσία της Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής – πρόκειται για χρήματα τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να επενδυθούν για να φτάσει το γρήγορο Internet σε όλη την επικράτεια της χώρας. Αλλά μήπως ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς έχει άλλα σχέδια για αυτό το κονδύλι; Μήπως τα προορίζει για να κάνει το κράτος… δική του τη Forthnet;

    Είπαμε, σε αυτό το στάδιο όλα αυτά είναι φήμες – αλλά φήμες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στους Κινέζους περνά το 24% του ΑΔΜΗΕ – Την Παρασκευή θα υπογραφεί η συμφωνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος 50 εισπρακτικές εταιρίες που απειλούσαν χιλιάδες πολίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας: Αυτοί είναι οι νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε



    ΣΧΟΛΙΑ