• Business

    Οργή Β. Μαρινάκη με το ΕΣΡ για την Alter Ego – Όλη η επιστολή του

    Βαγγέλης Μαρινάκης Capital Alter Ego


    Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Alter Ego, του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία απάντησε με μια ιδιαίτερα σκληρή επιστολή στην απόφαση του ΕΣΡ, το οποίο αποφάσισε πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούσε να χορηγηθεί άδεια εκπομπής στην εταιρεία.

    Για τον λόγο αυτό το ΕΣΡ έκρινε απέκλεισε την πρόσβαση στον σταθμό «One Channel» στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση μέσω της DIGEA. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται το συγκεκριμένο θέμα θα εξετασθεί συνολικά ενόψει των αποφάσεων για τις τηλεοπτικές άδειες τις οποίες θα χορηγήσει το ΕΣΡ.

    Στην επιστολή η Alter Ego διαπιστώνει “νομικό έλλειμμα” στη θέση που διατύπωσε το ΕΣΡ περί μή δικαιώματος εκπομπής του καναλιού και μιλάει για ουσιαστικό αποκλεισμό της από την τηλεοπτική αγορά.

    Επισημαίνει ακόμη πως αυτή τη στιγμή δεν έχει κανείς δικαίωμα εκπομπής, από τη στιγμή που δεν χορήγησε παράταση ο υπουργός Νίκος Παππάς.

    “Δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή που θεμελιώνει το δικαιώμα εκπομπής των ήδη λειτουργούντων σταθμών και η μόνη συνεπής νομικά και εποπτικά λύση είναι να κινηθεί διαδικασία διακοπής της εκπομπής τους”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

    Όπως αναφέρει με τη συγκεκριμένη απόφαση του ΕΣΡ φιμώνεται η ελεύθερη έκφραση και στρεβλώνεται ο υγιής ανταγωνισμός.

    Δείτε την επιστολή της Alter Ego

    Alter Egoalter ego epistolialter ego epistoliΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: B. Μαρινάκης: Νέο ισχυρό ναυλοσύμφωνο για την Capital Group

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγρίεψε ο Β. Μαρινάκης: Ζητά να εκπέμψει τώρα το κανάλι του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: Αγόρασε 8 πλοία σε δυο μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ