• Business

    Μια εργασία γεμάτη στρες μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σας! (video)

    στρες


    Ακολουθούν καλά νέα. Η γεμάτη στρες δουλειά που έχετε επιλέξει να κάνετε για να ζείτε μπορεί τελικά να είναι και ευεργετική για την υγεία σας!

    Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου της Indiana, η οποία κατέδειξε ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται σε θέσεις που οι ευθύνες τους συνοδεύονται από μεγάλες ποσότητες στρες, έχουν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από εκείνους που η εργασία τους δεν είναι στρεσογόνος, όπως αναφέρει σχετικά η Daily Telegraph.

    Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος: οι υπάλληλοι θα πρέπει εκείνοι να ελέγχουν απόλυτα τη ροή της εργασίας τους!

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Indiana μελέτησαν χιλιάδες εργαζόμενους κατά τη διάρκεια των ετών 2004 έως 2011, οι οποίοι βρίσκονταν τότε στην έκτη δεκαετία της ζωής τους. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι όσοι εργαζόμενοι ήταν περισσότερο ευέλικτοι σε μια στρεσογόνο εργασία, είχαν 34% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους. Δυστυχώς όμως, η έρευνα έδειξε επίσης και ότι όσων η εργασία συνοδεύονταν από υψηλές ποσότητες στρες και με ελάχιστη ελευθερία κινήσεων, ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να επιβαρυνθεί η υγεία τους και τελικά να φύγουν από τη ζωή νωρίτερα.

    Η έλλειψη ελέγχου σε μια απαιτητική εργασία μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η υπερβολική πρόσληψη τροφής και το κάπνισμα. «Όταν δεν διαθέτεις τους απαραίτητους πόρους για να ανταπεξέλθεις επιτυχώς σε μια απαιτητική εργασία, αναγκαστικά κάνεις άλλα πράγματα», δήλωσε στην Telegraph ο επικεφαλής της έρευνας, Erik Gonzalez-Mulé.

    στρεςΑπό την άλλη, μια στρεσογόνος απασχόληση που δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να ρυθμίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμά τους και να θέτουν στόχους, στο μεταξύ, τους «αναγκάζει» να αναζητούν λύσεις στα διάφορα ζητήματα και να εφευρίσκουν τρόπους να ολοκληρώνουν καλύτερα την εργασία τους. «Αντί να είναι κάτι το εξουθενωτικό, μπορεί στην ουσία να γίνει αναζωογονητικό. Αυτού του είδους το στρες το απολαμβάνεις», σημείωσε ο Gonzalez-Mulé.

    Ο ερευνητής συμπλήρωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν τη σημασία της αναδιαμόρφωσης των διαφόρων θέσεων εργασίας, ώστε να μπορούν να παρέχουν στους εργαζόμενους περισσότερη ευελιξία στο πρόγραμμά τους και στην διαχείριση των στόχων τους, γεγονός που μπορεί να ωφελήσει τόσο τους ίδιους όσο και τις εταιρείες.

    Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι ο καρκίνος ήταν η κύρια αιτία θανάτου όσων πήραν μέρος στην έρευνα, ακολουθούμενος από προβλήματα στο κυκλοφορικό – όπως η καρδιακή προσβολή, η οποία αντιστοιχούσε σε ποσοστό 22% των θανάτων – αλλά και αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία κόστισαν τη ζωή σε ένα ποσοστό 8% των περιπτώσεων.

    Δείτε το παρακάτω σχετικό video:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Novo Nordisk: Νέα στοιχεία για το συνδυασμό IDegLira

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΦΕΕ: Μεγάλη επιτυχία του 1ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Δικαίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα «σκαριά» Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ