• Business

    Οι νέες business του Μr Ledra Athens

    • NewsRoom

    Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης. Ετών 50. Επικεφαλής Athens Ledra


    Πολύ κοντά σε συμφωνία με γνωστή διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα, η οποία για πρώτη φορά εισέρχεται στην Ελλάδα βρίσκεται, η ιδιοκτήτρια μονάδα του γνωστού ξενοδοχείου πέντε αστέρων Ledra (πρώην Marriot) της λεωφόρου Συγγρού, Ανώνυμη Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εταιρεία «Άστυ» του ομίλου Παρασκευαϊδη. Όπως αναμένεται η συμφωνία αυτή θα προσδώσει στο γνωστό ξενοδοχείο υψηλό κύρος, επανακτώντας την παλιά του αίγλη, όπως επιθυμεί και ο επικεφαλής του ομίλου Ευθύβουλος  Παρασκευαΐδης. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή εξετάζονται κρίσιμες λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Στόχος της εταιρείας

    Η διαφαινόμενη συμφωνία της εταιρείας «Άστυ» του ομίλου Παρασκευαϊδη με νεοεισερχόμενο ξένο «παίκτη» στην ελληνική αγορά ερμηνεύεται με πολλαπλό τρόπο από έμπειρους παράγοντες της αγοράς. Αρκετά έχουν ακουστεί και για περαιτέρω επέκταση του ομίλου Παρασκευαϊδη στην ελληνική αγορά, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της εταιρείες αυτή τη στιγμή δεν είναι η επέκτασή της, αλλά η σταθεροποίησή της.

    Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης. Ετών 50. Επικεφαλής Athens Ledra
    Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης. Ετών 50. Επικεφαλής Athens Ledra

    Υπαγωγή στο άρθρο 99

    Τα τελευταία χρόνια το γνωστό ξενοδοχείο κλυδωνίστηκε επικίνδυνα, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά το θάνατο του δημιουργού του Γ. Παρασκευαϊδη το 2007.

    Η διαχειρίστρια εταιρεία του «Άστυ» ΑΞΤΕ αρχικά είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε. Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank) ο οποίος, τελικά, δεν πραγματοποιήθηκε.

    Γιατί έχασε το όνομα;

    Στο σημείο αυτό εύλογο είναι να αναφερθεί ότι το ιστορικό ξενοδοχείο Ledra έχασε πριν δύο χρόνια το «επώνυμο» Marriott, καθώς τερματίστηκε η 30ετής συνεργασία με την ομώνυμο αμερικανικό ξενοδοχειακό κολοσσό. Την τελευταία διετία το ξενοδοχείο λειτουργούσε με την επωνυμία Athens Ledra καταφέρνοντας να βελτιώσει τη θέση του εκμεταλλευόμενο τη σημαντική άνοδο της τουριστικής κίνησης προς την Αθήνα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ