• Business

    Εθνική Τράπεζα: Δύο υποψήφιοι αγοραστές για τη θυγατρική της United Bulgaria Bank

    ΕΤΕ Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα


    Από Βέλγιο και Ουγγαρία προέρχονται οι δύο υποψήφιοι μνηστήρες για την εξαγορά της United Bulgaria Bank (UBB), της βουλγαρικής θυγατρικής που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της γειτονικής χώρας. Πηγές που επικαλείται το reuters υποστηρίζουν ότι έχουν κατατεθεί δύο προσφορές, η μία από τη βελγική τράπεζα KBC και η δεύτερη από την ουγγρική OTP Bank.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανόν η επιλογή της πιο συμφέρουσας προσφοράς να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική η προχωρά στην πώληση της UBB στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνήσει με τις τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές για να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση. Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Η UBB αναδείχθηκε πρώτη τράπεζα στη συνολική αξιολόγηση, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες, τόσο όσον αφορά στην ποιότητα στοιχείων ενεργητικού (Asset Quality Review), όσο και στην άσκηση προσομοίωσης (stress test).

    Στο τέλος του Σεπτεμβρίου η λογιστική αξία της ανέρχονταν στα 1,32 δισ. λέβα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας. Το σύνολο του ενεργητικού της διαμορφώνεται στα 7,1 δισ. λέβα.

    Πρόσφατα η UBB ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 260 εκατ. λέβα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι θα πάθουν 40.000 επενδυτές και 10 εκατ. καταθέτες εάν καταρρεύσει η Monte dei Paschi

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προσδεθείτε. Αυτές είναι οι ακραίες προβλέψεις της Saxo Bank για το 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναδιαρθρώσεις δανείων: Όσοι υπογράφουν θα έχουν νομική ασυλία. Όλο το σχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ